Életmentő készüléket kapott két XVIII. kerületi művelődési ház

Népszerű és igen látogatott közintézmények, mint a Kondor Béla és a Pestszentimrei Közösségi Házak egy-egy, az önkormányzat által adományozott életmentő készülékkel, defibrillátorral gazdagodtak.

Az átadás ünnepélyes hangulatát fokozta a Kondor Béla Közösségi Ház minden dolgozójának jelenléte, akiket Ughy Attila polgármester bátorított:

Az egészségügyi intézményeink után, figyelembe véve a közösségi házak igen magas látogatottságát, köszönhetően népszerű programkínálataiknak, szinte magától értetődővé vált egy életmentő készülék megléte. Intézményeink minden dolgozójának köszönöm a felelősségteljes hozzáállást, tanulmányozzák a defibrillátor használati utasításait, ugyanis soha nem tudhatjuk, baj esetén ki lesz szolgálatban, kiből válhat életmentő, ám azt kívánom, sose legyen rá szükség!

- mondta rövid köszöntőjében a polgármester.

A defibrilátort Varga Ferenc intézményvezető vette át, majd sokatmondóan munkatársaira tekintve hozzátette:

Köszönjük az életmentésre alkalmas készüléket, használatából felkészülünk, és magunk is kívánjuk, sose kelljen képességeit próbára tenni.

Ünnepélyességből a Pestszentimrei Közösségi Házban is kijutott az átadó vendégeinek. A félhold alakzatban, közvetlenül a készüléket tartó doboz előtt felsorakozó munkatársak Lipcseyné Horváth Ágnes intézményvezetővel az élen fogadták Bauer Ferenc területi képviselőt.

"Engem ért a defibrillátor átadásának megtisztelő feladata", kezdte köszöntőjét a képviselő, majd így folytatta:

Olyan kedvelt közösség számára adhatom át ezt az életmentő készüléket, amely változatos programjai lévén sok-sok imrei vendéggel dicsekedhet. A baj, amelyet nem kívánunk, sajnos bármikor előfordulhat ilyen látogatottság mellett. Annak ellenére, hogy a készülék beszél is, azaz elmondja a használati utasításokat, a PIK munkatársai is tanulmányozzák a mellékelt használati utasítást. Ez fontos feladat, ugyanis nem kizárt a baj megtörténtét követő fokozott izgalmi, lelki állapot, így ebben az esetben nem árthat a gépi instrukción túl a készüléket kezelő munkatárs felkészültsége is.

Az átadási ünnepség az intézményvezető köszönő szavaival és a készülék tartódobozába való visszahelyezésével zárult azzal a kívánsággal, csak karbantartás miatt kerüljön onnan ki.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/83889/pics/lead_800x600.jpg
adomány,defibrillátor,életmentés,Közösségi Házak,XVIII. kerületi önkormányzat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?