Csúcsra járt a balliberális pofátlanság a XVIII. kerületben

Alpolgármesteri vigaszdíj a kibukott havernak, megduplázott képviselői fizetések, a tiszteletdíjak plafonjának eltörlése, a civil szervezetek kiszorítása, az építkezések körüli mutyiszag – így „tesz igazságot” Pestszentlőrincen és Pestszentimrén a baloldal.

Fotó: Facebook/Ballator a XVIII. kerületben

Ha igazságot nem is, gazságot már annál többet tettek a balliberális moslékkoalíció politikai cinkosai a XVIII. kerületben, ahol élesben mutatják be, mi fán terem az az européer, nyugatos liberális demokrácia, amivel jól nyakon akarják önteni az egész országot 2022-ben.

Elszabadultak az éhes hordák, és állati vehemenciával estek neki a koncnak, mármint a kerületi kasszának. Még a látszatra sem ügyelnek. Nézzük, mit műveltek rögtön az első, alakuló ülésen a Szaniszló Sándor polgármester által vezényelt keretlegények! (Az összefoglalóért köszönet Dámsa József Fidesz-KDNP-s képviselőnek.)

1) Először is százszázalékos fizetésemelést szavaztak meg maguknak, anélkül hogy bármit is tettek volna a kerületért. (Bizottságosdival együtt 4-600 ezer forintot tehetnek zsebre a balos matekosok.) Vagyis máris dupla gázsi a semmiért – tanítani való.

2) Eltörölték a polgári oldal által 5 éve bevezetett tiszteletdíjplafont. Ezáltal évente automatikusan emelkedik a képviselők tiszteletdíja, ami a rendszerváltás óta minden ciklusban teljesen azonos volt. Bravó.

3) Gyorsan növelték a teljes fizetésű alpolgármesterek számát, negyedik főállású alpolgármesternek beejtőernyőztettek egy olyan Karácsony-párti havert (Petrovai László), aki nem tudott képviselői mandátumhoz jutni. Ügyes.

4) Szaniszló Sándor polgármester magához ragadta a területek szabályzási tervének előkészítését, amiből nem más következhet, mint hogy az építési vállalkozókkal, befektetőkkel nem a szakiroda egyeztethet a felépíthető lakások számáról, hanem a kerület vezetője. Ördögi.

5) A pestszentimrei részönkormányzat létszámát 11-ről 7 főre csökkentették. Ezzel kiszorítottak civil szervezeteket. Mesteri.

6) 30 éves hagyományt felrúgva ellenőrző jogköröket vontak el az ellenzéktől, miután nem adták oda a Pénzügyi-Ellenőrzési Bizottság és a Testületi-Ügyrendi Bizottság vezetését a polgári oldalnak. Cseles.

7) Mostantól egy fő is alakíthat „frakciócsoportot”, akár független is. Azonnal három egyszemélyes frakció alakult: Jobbik, LMP, Független, és e képviselők is Szaniszlóék jóvoltából extra bevételhez jutottak, mert képviselői fizetésük mellett a frakciópénzt is megkapják. Okos. Nagyon okos.

Mindez ráadásul első nekifutásra sikerült.

Összenőttek, mert összetartoznak. Fotó: Facebook/Kunhalmi Ágnes

„A közjó mindenek felett, és a XVIII. kerület mindenek előtt!!”

– így kommentálta az alakuló ülést Facebook-oldalán a vizslabolond Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, a szocik helyesíró és ajtódöntő No.1-e, aki köszöntőt is mondott az eseményen. (Arról nem szól a fáma, hogy ezúttal zokogott és/vagy röhögött-e.)

Ha a saját zsebek megtömése, a haverok és párttársak zsíros pozíciókhoz juttatása, a politikai ellenfél és a civilek bunkósbottal a földbe döngölése „közjónak” számít, akkor Szaniszlóék jól végezték dolgukat.

Minden másra ott a Mastercard.

1
https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/85422/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-03 11:52:30
Mit mondjak ?! Ezt:
• Mifelénk úgy mondják: ha minden maradékot összezagyválsz, az nem a többség, hanem a moslék.
Meg ezt is:
: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja.”
(Alekszandr Szolzsenyicin)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?