A gyurcsányista Szaniszló merényletet követett el a demokrácia ellen

A XVIII. kerület balliberális vezetése megszüntette a napirend előtti felszólalások lehetőségét. Hol vannak a jogvédők, most miért nem sivalkodnak, mi ez a kettős mérce?

A Fletó-fan Szaniszlót zavarja a demokrácia, de nagyon!

Így kormányoztok ti. Avagy a főváros XVIII. kerületében élesben mutatkozik meg, mi fán terem a demokrácia a balliberálisok számára, hogyan értelmezi az érdemi politikai vitát, a nyilvánosságot, az átláthatóságot és a közélet tisztaságát a szivárványos szörnykoalíció. Pestszentlőrinc-Pestszentimre fura ura, a szottyos szegfűt Special Feri Edition kollekcióra cserélő, vagyis szörnyen elvhű Szaniszló Sándor polgármester és lakájcsapata olyan tett, amit ha az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP meghúzna, alighanem aznap indulna az n+egyedik S(z)argentini-vizsgálat Brüsszelben a” jogállamiságot lábbal tipró, autoriter, diktátor rezsim” ellen.

Ezúttal viszont nagy a kuss, vágni lehet a csöndet. De mi is történt?

A neogyurcsányista Szaniszló elvtárs által vezetett XVIII. kerületben a balliberális városvezetés az SZMSZ átírásával eltörölte a napirend előtti felszólalás lehetőségét az önkormányzat képviselő-testületi ülésein, meggátolva ezzel, hogy a széles közvélemény, valamint a média számára figyelemfelhívó módon az ülések elején tematizáljanak fontos (netán titkolt, rejtegetett) helyi ügyeket (via Magyar Hírlap). Tehát mocskos kis trükköt alkalmazva kiiktatták a valamennyi közpolitikai fórum egyik legfontosabb, legjelentőségteljesebb elemének számító aktust. A Fidesz-KDNP-s politikusok innentől kezdve csak és kizárólag arról beszélhetnek, mondhatják el véleményüket, álláspontjukat, amiről a balliberális városvezetés jónak látja, azaz amit Szaniszló és csicskásai napirendre vesznek. Ne legyen kétségünk afelől, hogy amennyiben a napirendi pontok vitájában igyekeznének rávilágítani egy-egy, a balliberálisok számára kínos ügyre, az ülésvezető DáKó-párti rögvest beléjük fojtaná a szót...

„Ez a módosítás teljesen kiüresíti a lehetőségeinket, hiszen éppen azt a célt szolgálta, hogy a napirendi pontok közé fel nem vett témákról elmondhassuk a véleményünket, olyan problémákat vessünk fel, amelyeket a kerületet irányító többség nem tartott elég fontosnak. Kíváncsi lennék, hogy a napirend előtti felszólalás lehetőségét nálunk eltörlő pártok mit szólnának, ha a parlamentben is törölnék ezt a demokratikus eszközt” – rántotta le a leplet a balliberális kettős mércéről Tóth Kálmán, a helyi Fidesz-frakcióvezető.

Persze, ha jobban belegondolunk, a jobboldal még örülhet, hogy „olcsón” megúszta. Emlékeztek a régi Lenin-viccre? Na, ugye! Szaniszló elvtárs is „remek” ember, hisz akár közéjük is lövethetett volna...

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/97434/pics/lead_800x600.jpg
Dél-Pest,pestszentlőrinc,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Szaniszló Sándor,teraszváros,XVIII. kerület
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?