Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

A választás eredménye kerületünkben

2019.10.14.

Október 13-án a XVIII. kerületben is polgármestert és képviselő-testületet választottak. Mutatjuk az eredményeket.

Szaniszló Sándor polgármester. Fotó: Facebook

A polgármester-választás eredménye:

1. Szaniszló Sándor (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 51,02 százalék (20 698 szavazat)
2. Ughy Attila Gábor (FIDESZ-KDNP) - 45,73 százalék (18 554 szavazat)
3. Luka István (Független) - 2,1 százalék (854 szavazat)
4. Láng László (Független) - 1,15 százalék (415 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024:

Somody László Zoltán (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Láng István (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Kassai Dániel (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Nagy Balázs István (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Kádár Tibor István (Fidesz-KDNP)
Kőrös Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Dabasi Ottóné (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Fehér Gábor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Makai Tibor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Nagy Károly (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Banga Zoltán (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Ferencz István (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Pál Norbert (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik-Mindenki Magyarországa Mozgalom)
Dr. Lévai István Zoltán (Fidesz-KDNP)
Bauer Ferenc (Fidesz-KDNP)
Dámsa József Lajos (Fidesz-KDNP)
Galgóczy Zoltán (Fidesz-KDNP)
Szarvas Attila Sándor (Fidesz-KDNP)
Tóth Kálmán (Fidesz-KDNP)
Ughy Attila Gábor (Fidesz-KDNP)

Különdíjjal jutalmazták az egyre zöldülő kerületet

2019.10.07.

Egy újabb fontos elismeréssel gazdagodott Pestszentlőrinc-Pestszentimre.

Idősbarát az önkormányzat

2019.10.05.

Minden nemzet, ha ad magára és van önbecsülése, értékként tiszteli az időseket, ahogyan a magyar nemzet ismert 1100 éves történelme során mindig ezt tette - mondta az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban, az idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen, amelyen átadták az Idősbarát önkormányzat és az Idősekért díjakat. A főváros XVIII. kerülete is elismerésben részesült.

Kásler Miklós kiemelte: egy nemzet akkor marad fenn, ha a családokra támaszkodik, és akkor marad erős, ha "minden életkori réteg teljesíti a kötelességét, helytáll élete során és helytáll a családban".

Hozzátette, ahogyan a szív ellátja oxigénnel az egész szervezetet, átszövi a szöveteket, úgy szövi át a nagyszülő is a család életét, "szíve és lelke" a családnak.

A család így együtt képez olyan biztonságot, menedéket, ahová mindenki visszavonulhat és ahonnan mindenki elindulhat - mondta, megjegyezve, hogy nemcsak a szülőkön, hanem a történelmet megélt nagyszülőkön is múlik, mi van "az útravalóbatyuban".

A miniszter azt mondta, egyetlen társadalom sem nélkülözheti a megélt élet tapasztalatait, amelyeket megszűrt az idő, kiszűrte az értékeket, hogy azokat át lehessen adni. Kiemelte: a magyar nemzet mindig értékként tisztelte az időseket, "hagyományaink szerint a nemzetet összetartó erő az integritás és az ősök tisztelete volt". Kásler Miklós kitért arra, hogy bővült az ország politikai mozgástere, gazdasági lehetőségei, a kultúrában, oktatásban soha nem látott fejlesztések történnek.

"Vissza nem térő pillanat ez a magyar családoknak, embereknek, nagyszülőknek is, hiszen amit most átadnak az unokáiknak - az értékek: a kereszténység, az európai kultúra és a hagyományos magyar értékek - most megfelelő talajra találhat" - jegyezte meg.

A miniszter szólt arról is, hogy az élet célja és értelme nem a pénz, a hatalom és az élvezetek. "Mindannyian megéljük, hogy a vágyak tovaszállnak, a pénz értéktelenné válik, a hatalom pedig elillan, de ami nem illan el, az érték, az örök érték, a család, a felnőtt, felnevelt gyermekek és a zsibongó unokák látványa, és az az élettér, amiben mindez kibontakozik és virágba szökken" - fogalmazott ünnepi köszöntőjében Kásler Miklós.

Az idősügy területén végzett tevékenységéért Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatnak adományozott díj indoklásaként szerepelt az idősek tanulási, önképzési lehetőségeinek biztosítása, a hagyományőrzésre és a nemzedékek közötti kapcsolatépítésre helyezett hangsúly is.

Ughy Attila polgármester a díjról elmondta, hogy azt ugyan közvetlenül egy személynek adják át, de soha nem egy ember érdemli ki.

A díj elnyerésében ugyanúgy benne vannak az egészségügyi szolgálatok, az önkormányzat munkatársai, s mindazok akik a kerületben az idősek érdekében dolgoznak. Ezt a kitüntető elismerést közösen értük el, s a mai napon közösen megünnepelhetjük.

Életmentő készüléket kapott két XVIII. kerületi művelődési ház

2019.09.23.

Népszerű és igen látogatott közintézmények, mint a Kondor Béla és a Pestszentimrei Közösségi Házak egy-egy, az önkormányzat által adományozott életmentő készülékkel, defibrillátorral gazdagodtak.

Megújúlt a Kapocs utcai kiserdő: már természetközeli tanteremként is szolgál

2019.09.16.

Ezúttal a Kapocs utcai kiserdő újulhatott meg, méghozzá a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete és az önkormányzat együttműködésével.

Újabb óvoda kapott új és korszerű játszóeszközöket

2019.09.09.

Ezúttal a Zenevár óvoda volt az a szerencsés intézmény, amely új eszközöket kapott.

Használható tudás: táblagépkezelést tanultak a nyugdíjasok

2019.09.01.

Ha valamiről nem gondoltam volna, hogy létezik az a Nyugdíjas Akadéia táblagépkezelő-tanfolyama. Márpedig ez nemcsak valós, hanem létező szolgáltatás is a kerületben.

Olyannyira, hogy szeptember újra indul a képzés és már nagyon sok szépkorú jelentkezett rá. Nem csoda, hiszen a Milton Friedman Egyetemmel együttműködve – az intézmény felnőttképzési igazgatója Jászberényi József ötlete volt az idősek oktatásának elindítása – színvonalas előadásokat hallgathatnak végik az érdeklődők. A hallgatók között nem egyszer megjelent Ughy Attila Pestszentlőrin-Pestszentimre polgármestere is, aki személyesen is szorgalmazta az együttműködést Jászberényi Józseffel és kollágiáival.

A Nyugdíjas Akadémia sikeréhez nagyban hozzájárul, hogy az önkormányzat minden támogatást megad a kezdeményezésnek. Az országban több ilyen,  szépkorúak számára szervezett tanfolyam is működik, ám a XVIII. kerületi messze a legjobban működő sorozat. 

Az előadásokat szombatonként tartják az önkormányzat tanácstermében. 


Előadások az akadémián
Szeptember 7. Dr. Jászberényi József: Pszichológiai és pszichiátriai problémák időskorban és a tanulás (könyvbemutató)
Szeptember 21. Czipperer Zsófia: Időseknek szóló kulturális és művelődési programok Pest megyében
Szeptember 28. Dr. Kis-Benedek József: Biztonságpolitika 2019 őszén
Október 26. Kamrás Orsolya: Mi az autizmus, és hogyan ismerhető fel?
November 9. Novák Mária: Generációk – mozgásformák
November 23. Dr. Boga Bálint: Idősödés és esztétikum
December 14. Dr. Jászberényi József: A nyugalom szigetén (Megbocsátás, elengedés, reális életcél-kijelölés időskorban)
Az előadások mindig szombati napon 9 órakor kezdődnek a polgármesteri hivatal tanácstermében (Üllői út 400. I. emelet)

Az előadások mellett tanfolyamok is indulnak. Az idősek a táblagépek kezelése mellett elsajátíthatják az angol, az olasz és a német nyelvet, vagy éppen tanulhatnak a történelemről, a pszichológiáról, de még a jobb agyféltekés rajzolásról is. 

Az ajánlásokat elsőként adták le

2019.08.28.

Ughy Attila polgármester

Készülődnek a választásokra Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzati képviselőjelöltjei is. Ughy Attila polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő és csapata augusztus 26-án elsőként adta le az ajánlásokat.

A polgármester ezt írta:

“Tisztelettel jelentem be, hogy tegnap a kerületért dolgozó szövetségünk minden egyes önkormányzati képviselőjelöltje, valamint a személyem is leadta az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – a XVIII. kerületben elsőként. Mindenkinek köszönöm a támogatását! Megszolgáljuk a bizalmat”.

Biztonságosabb a közlekedés a megújult járdákon

2019.08.24.

Nyáron is folytatódott a járdák felújítása Szent Imre-kertvárosban. Galgóczy Zoltán körzetében a korábbi ígéreteknek megfelelően évente mintegy 1,5 kilométer hosszú járdaszakasz újult, illetve újul meg önkormányzati forrásból.

– Idén is a legrosszabb állapotú járdák felújítását igyekeztünk tervbe venni. Vannak közöttük új járdaszakaszok is, nagyobb részben azonban a régi, elhasználódott, balesetveszélyes szakaszok felületének a felújítása történt meg – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A körzetben idén a Vedres Márk, a Nagyenyed, a Gyöngyfa, a Brassó, a Beremend, a Dráva, a Fiume és a Fogoly utca, illetve a Halomi út egy-egy szakaszának átépítése, valamint a Csíkszereda utcában egy új járdaszakasz építése valósult meg.

Csaknem 620 kilométer aszfaltozott járda van a kerületi önkormányzat kezelésében, s ennek egy része rossz állapotban van. A járdafelújítási program keretében évente 15–25 kilométernyi járda rekonstrukciója valósul meg a kerületben. A stabilitás és a fagyökerek elleni védekezés növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.

Tíz éves a pestszentimrei utcabál

2019.08.23.

A pestszentimreieknek már a közeledő őszi tökfesztivál is eszükbe jutott, miközben rendkívül jól érezték magukat a Szent István-napi utcabálon a Sportkastély előtti parkolóban. A kenyérszentelés után volt itt zene, tánc, tűzijáték és jó hangulat. Immár tizedik éve az augusztus 20-i ünnep környékére teszi az imreiek egyik legnépszerűbb utcabálját az Együtt Pestszentimréért Egyesület.

Ughy Attila polgármester örömmel jött a rendezvényre, mert így láthatta, milyen népszerű lett az évek alatt az utcabál és elbeszélgethetett a pestszentimreiekkel. A helyi katolikus templom lelkésze, Miklós atya megszentelte az új kenyeret, amit aztán felszeletelve szétosztottak az ünneplők között.

A táncház után rázendített az imreiek egyik kedvenc együttese, a Chameleon, amely a kezdetek óta az utcabál fő zenekara, a tíz év alatt csupán tavaly nem ők adták a talpalávalót. Este 10-kor tűzijáték szakította meg a mulatozást, de a látvány mindenért kárpótolt. Még egy óráig szólhatott utána a vidám zene.