Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

A Boney M. ámulatba ejtette a pestszentlőrincieket

2019.08.11.

Kitett magáért Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, egy igazi világsztárt, az eurodiszkó egyik legsikeresebb csapatát hívta meg fellépni az idén ötödik alkalommal megrendezett sörfesztiválra a Bókay-kertbe.

A Boney M. együttest 1976-ban egy nyugatnémet producer alapította négy olyan művésszel, akik karibi országokból származtak. A hetvenes–nyolcvanas években nagy sikerrel szerepelő csapat a későbbiekben többször cserélt tagokat, belőlük állt össze az a négyes, amely a Bókay-kertben lépett fel egy nagyon profi jazz-zenészekből álló zenekar kíséretében. Olyan dalaikat dúdolta a világ, mint a Sunny, a Rivers of Babylon, a Ma Baker vagy éppen a Rasputin. A fesztiválon minden nagy slágerük elhangzott.

Olyannyira hihetetlennek tűnt a kerületben, hogy a Boney M. jön hozzájuk, hogy sokan beugratásnak vették.

A kételyeket igyekezett eloszlatni Ughy Attila polgármester is, amikor a kezdés előtt nagyon röviden köszöntötte a közönséget és a fellépőket:

– Tudják, miért tartott ennyi ideig a soundcheck, vagyis az úgynevezett beállás? – tette fel a szónoki kérdést. – Mert sokan azt hitték, egy playback zenekar lép színpadra. Most mindenki láthatja, hogy nem így van. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A Boney M. sikere valóban meggyőzött mindenkit, fergeteges, emlékezetes estét varázsoltak a Bókay-kertbe.

Közbiztonság: Rendőrök, tűzoltók, polgárőrök kitüntetése

2019.07.19.

Rendőröket, tűzoltókat, katasztrófavédelmi szakembereket és polgárőröket tüntettek ki a „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” szervezet vezetői.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” közalapítványa Szent György díjat, valamint Szent Flórián díjat és e kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmakat, illetve elismerő okleveleket, valamint polgárőr tevékenységért elismerő okleveleket és jutalmakat adományozott a XVIII. kerületért végzett kiemelkedő munkáért, a rendért és biztonságért felelős testületek arra érdemes tagjainak.

Ughy Attila megköszönte azoknak a munkáját, akik azért dolgoznak, hogy a kerületiek biztonságban érezhessék magukat.

– Pestszentlőrinc-Pestszentimrén olyan közösségben élünk, ahol a polgáraink békében, nyugalomban élhetnek – emelte ki beszédében a polgármester. – Ennek az életnek a feltételeit olyan együttműködés adja, amire minden település büszke lenne. Az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és egyéb szervezetek, mint például a mezőőrség, évek óta hatékonyan dolgoznak együtt. És nemcsak a rendvédelem, a biztonság területén, hanem a zöldterületek védelméért, az illegális szemétlerakás ellen is egyre sikeresebb munkát végzünk közösen.

A Szent György Díjat és a dicsérő okleveleket Ughy Attila polgármester, a kuratórium elnöke, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, a kuratórium alelnöke és Potyondi István alezredes, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője adta át.

Járomi Benjamin: Két bronz a Cápabajnokságon

2019.07.18.

Két bronzérmet szerzett Járomi Benjamin, a Pestszentlőrinc-Pestszentimrén működő Városgazda Utánpótlás Akadémia fiatal versenyzője a debreceni Cápabajnokságon. A többi korosztályban is világszínvonalon teljesítenek a gyerekek. A legjobb idők megegyeznek a legkeményebb német, brit, vagy amerikai bajnokságok eredményeivel. Járomi Benjamin igazán odatette magát és az eredményét tekintve meglepetést okozott. Habitusát ismerve még sok-sok ilyet tartogathat az ifjú úszópalánta.

Bernhardt Károly vezetőedző így értékelt:

„Beni az országos bajnokságon két olyan bronzot is megszerzett, amire egy évvel ezelőtt esélye sem volt. Egy éve remegett a döntőért és most a két legnehezebb számban – 200 pille 400 vegyes – korát meghazudtolóan éretten versenyzett. Én személyesen nagyon élveztem az egész versenyét. Igazi belevaló srác. Imád küzdeni, szereti a megmérettetést, izgul, de a legjobbat kipréseli magából. Iszonyatos időkkel verte meg saját magát. Szóval elképesztő. Nagyon büszkék vagyunk. Még 3 számban döntőztünk, de erre a két számra készültünk a legjobban.”

Bajor művészvendégek koncerteztek a Városházán

2019.07.16.

A kerületi németek meghívására Pestszentlőrinc-Pestszentimre bajorországi testvérvárosából, Rodingból érkezett vendégek tartottak kétórás koncertet a Városháza díszteremben.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Franz Schubert dalciklusának bemutatójára invitálta az érdeklődőket, akik a koncert keretében Holger Kruschina atya énekművész és Peter Kiener zongoraművész előadását csodálhatták meg.

Az előadáson Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek is részt vettek.

Egy kis ízelítő a koncertből videón.

Pestszentlőrincen kezdődött el a földutak leburkolása

2019.07.15.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata volt a legdinamikusabb a földutak leburkolására kiírt pályázatban foglalt kormányzati támogatás elnyerésére törekedve, ezért itt kezdődhetett el a Budapesti Útépítési Program kivitelezése. Az elkészült útszakasz ünnepélyes átadásán Tarlós István főpolgármester is jelen volt.

Konferencia a 170 éve meghalt Vasvári Pálról, a szabadságharc hőséről

2019.06.28.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a XVIII. kerületi önkormányzat és a Vasvári Egyesület közösen szervez konferenciát a szabadságharc hősének életéről, Vasvári Pálról július 3-án 10 órától a Hadtörténeti Múzeumban. A fővédnök Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Rajta kívül Ughy Attila polgármester köszönti a résztvevőket.

A civil szervezet fő feladatának tekinti az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban kiemelkedő Vasvári kultuszának ápolását. A hős halálának 170. évfordulója jó alkalomnak tűnt arra, hogy konferenciát rendezzenek az életútjáról.

Harcművészeti bemutató, részvétel üldözéses akcióban

2019.06.26.

Diákok és más kerületi érdeklődők vettek részt Pestszentlőrinc-Pestszentimre rendőrkapitányságának nyílt napján. A mintegy 450 látogató élvezettel nézte végig az önvédelmi harcművészeti bemutatót, volt részese számítógépes szimuláció segítségével üldözéses rendőrségi akciónak, ismerkedett a büntetésvégrehajtás intézményeinek belső életével.

A részletek a videón megtekinthetők.

Bókay-kert Park strand: megújult nagymedence, megfizethető árak

2019.06.17.

A megújult nagymedencét élvezettel vették birtokukba a Bókay-kerti Park strand látogatói ebben a hatalmas forróságban. A levegő rendszeresen harminc fölötti hőmérsékletében jól hűsített a víz 27-28 Celsius-fokos enyhesége.

A csempeburkolatot a téli hideg tönkretette, ezért kék színű, korszerű fóliaborítással látták el. Kicserélték továbbá a hozzá tartozó külső peremrészt is.

„Tanáraink jövőt adnak az ifjaknak”

2019.06.16.

– Akiket most köszöntünk, és átadjuk nekik az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat, mind ilyen elhivatott és elkötelezett mesterek, akiknek ezért kifejezzük nagyrabecsülésünket – hangsúlyozta Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester azon az ünnepségen, amelyen ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt oklevelet szerző kerületi pedagógusok kaptak méltó elismerést.

Huszonhat tanár, tanító és óvodapedagógust ünnepeltek ezen a napon a Kondor Béla Közösségi Házban.

A polgármester aláhúzta továbbá, hogy a mesterré válás útja sosem könnyű. Aki erre az ösvényre lép, jól tudja ezt, sőt talán épp ezért választotta magának ezt az élethivatást, a gyermekek nevelését, a pedagógusi pályát.

Kurucz Ferenc tárlata Erdély, Hargita látványairól

2019.05.28.

Kurucz Ferenc képei segítségével magyar tájakat, városokat barangolhatunk be június 8-ig. A Pestszentimrei Közösségi Ház galériájában sajátos felfogásban tekinthetjük meg természeti és épített értékeinket és megismerhetjük a festőművész lelkivilágát, gondolatait is. Egyébként is, Kurucz Ferenc munkái között leggyakrabban tájképeket fedezhetünk fel. Nagyszülei világáról mesél, például Erdély, a Hargita, a Békás-szoros és Torockó látványairól. A megnyitón, Feledy Balázs művészeti író méltatta a negyedszázadig kerületünkben, jelenleg a szomszédban, Pesterzsébeten élő művész munkásságát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?