Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

Megújult medence várja a strandolókat a Bókay-kertben

2019.05.25.

Május utolsó 31-én nyit Bókay Park Strand, amelynek strandmedencéje megújulva várja a kikapcsolódni vágyókat. A külső medence burkolata mára nagyon elöregedett, ezért volt szükség a beavatkozásra.

A felújítás során kicserélték a mára meglehetősen elöregedett, 20 éves csempeburkolat.

Idén is felejthetetlen élményt adott a Kapocs-gála

2019.05.19.

Valóra vált a műsorszervezők álma a Pestszentimrei Sportkastélyban 23. alkalommal megrendezett Kapocs-gálán.

– Jelentem, sikerült a nagy múltú, lassan a hatvanadik születésnapját ünneplő iskola azon szándéka, hogy bemutassa összetartó közösségét, megmutassa sokszínű tevékenységét egy gálaműsor keretében – mondta a megnyitó beszédében Galgóczy Zoltán alpolgármester. – A pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt kihívást jelent minden évben új és izgalmas műsor összeállítása, azaz a Kapocs-gála. Miután végigolvastam a mai programban szereplő tizenkilenc műsorszám listáját, legyen az versmondás, ének- vagy táncprodukció, örömmel mondhatom, hogy az idei gála is felejthetetlen marad.

Tavaszi Zeneünnep – napsütést hoz a lelkekbe

2019.05.18.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat hagyományaihoz híven minden évben megtartja a Tavaszi Zeneünnepet. Az intézmény szép épületének kertjében ezúttal is egy nagyobb sátrat kellett felállítani, hogy a fellépőket és a vendégeket védje az eső ellen. Ettől azonban a hangulat talán felfokozottabb is volt. Az általános iskolából érkező gyerekek és az egyes intézményekből fellépni jött különböző korosztályokat átívelő énekesek, táncosok élvezték a sátor családiasabb hangulatát.

Megnyitó beszédében Dömötör István alpolgármester a zenéhez fűződő személyes viszonyát osztotta meg a rendezvény közönségével. Csodálatát fejezte ki azok iránt, akik a zenét képesek olyan módon átadni, hogy azzal a nagyobb közönségnek is örömet tudnak szerezni. Az éppen esős időjárásra utalva elmondta, hogy a zene az, amely bármilyen körülmények között vidámságot, napsütést tud varázsolni az emberek életébe.

Mozgásvarázs - Többszáz ovisolimpikon a Pestszentimrei Sportkastélyban

2019.04.28.

Kétszáztíz kisgyermek, huszonegy csapat kicsinyei mérték össze tudásukat az idei ovisolimpián a Pestszentimrei Sportkastélyban. A XVI. Mozgásvarázs Olimpián a gyerekek mindent beleadtak, de a győzelmet ezúttal is csak egy csapat szerezhette meg. A díjakat Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át a nyerteseknek.

Tekintsék meg az ovisolimpiáról készült videót.

Kilencven évesen is a munka az első

2019.04.25.

A kilencvenedik évében járó Karmazsin Jánosné művelődésszervező vehette át a Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre kitüntetést 53 évi munkája után Ughy Attila polgármestertől. A szakember a Pestszentimrei Közösségi Ház elődjének a vezetője volt hosszú időn keresztül, és a helyi közművelődés motorja a mai napig.

Hat éves kora óta él a kerületben. – Kispesten születtem, emlékezetes esztendőben: 1929-ben, a gazdasági válság első évében – meséli. – Nagyapám az első világháború sérültje volt, pénzbeli kártérítésre akkoriban nemigen számíthatott, de a frissen parcellázott Pestszentimrén sikerült egy kis telekhez jutnia és házat építenie.

Megjött a nyuszi az idősek otthonába is

2019.04.21.

Megérkezett a nyuszi az Alacskai Úti Idősek Otthonába is. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata ezúttal is igyekezett megköszönni az időseknek azokat az aktív éveket, amelyekkel hozzájárultak a városrész fejlődéséhez.

A 65 év feletti kerületi lakosok mintegy húszezer csomagot vehettek át az önkormányzat képviselőitől. A városrész vezetése az adventi élelmiszerosztás után húsvétkor is igyekszik megkönnyíteni az idősek ünnepi készülődését.

Pestszentlőrinc – A lakossági igények alapján újulnak meg a járdák

2019.04.15.

Idén 16 kilométer járda újul meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. 

A városrészben összesen 620 kilométer hosszú önkormányzati kezelésű járda van, amelynek megerősítését 2011-ben kezdte meg a kerület vezetése.

A járdafelújítási program keretében 2016-ban 14, 2017-ben 20 kilométert, 2018-ban pedig újabb 24 kilométernyi járda rekonstrukciója valósult meg.

Jön! – Internetes fogadóóra Ughy Attilával

2019.03.29.

“Remek hangulatú, közvetlen és információgazdag beszélgetésre hívom Önöket újra – hamarosan itt van a következő polgármesteri fogadóóra! Várom Önöket szeretettel! Kérdésekre fel! :)”

Ferihegy – Megállapodás az éjszakai zajcsökkentésről

2019.03.25.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere örömmel számolt be Facebook oldalán, hogy kezdeményezése nyomán együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Snapszer, ulti ¬ – Nyugdíjasok kártyaversenye

2019.03.22.

Ahogy a kártyajárás, úgy a szerencse is forgandó. Pestszentlőrinc-Pestszentimre nyugdíjasai közül sokan szívesen töltik a zöldasztal mellett idejük egy részét.

Március 19-én először versenyben mérethették meg magukat a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében. Harmincan ültek asztalhoz, három órán keresztülverték a blattot, míg elértek a végére. A kártyabajnok Diósi András, a Somogyi László Szociális Szolgáltató klub tagja lett, őt követte Huszti Józsefné és Serfőző Béla, akik a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület tagjai. A verseny tisztaságáért, a kerületben élő Tolnai Béla, a Magyar Ulti Szövetség bírója felelt.

A versenyzők között egy házaspár is rajthoz állt. Csízi László és felesége, Aranka odahaza is sokat kártyázik. Kedvenc játékuk a snapszer és az ulti. Csízi László szerint az ulti nehezebb, ott jobban oda kell figyelni. Ő egyébként többször nyert már ulti- és snapszerversenyen, most azonban nem sikerült.

Részt vett a versenyen Dömötör István alpolgármester is, aki bevallottan nyerni érkezett a megmérettetésre, de ezúttal nem szegődött mellé a szerencse. Régóta vallja, hogy azzal tiszteli meg az ellenfeleit, hogy le akarja őket győzni. Most azonban az ellenfeleknek sikerült eredményesebben „megtisztelniük” őt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?