Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

Rúzsa Magdi a könyvtár kapitánya lett

2019.03.18.

Rúzsa Magdiból kapitány lesz

Rúzsa Magdi, a népszerű énekes él-hal az olvasásért, a versekért, így szívesen vállalta el a felkérést, hogy a Pestszentimrei Könyvtár kapitánya legyen. Tekintsék meg az eseményről szóló videótudósítást. 

Ebből kiderül az is, milyen kötődése van Ady Endrének a XVIII. kerülethez…

Ferihegy – Az éjszakai repülés tilalmának megvalósítása a cél

2019.02.26.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere határozottan kiállt a kerületi lakosok érdekében a ferihegyi zaj csökkentéséért.

Ughy Attila: Az önkormányzat követeli a zajterhelés csökkentését!

2019.02.19.

A kormánnyal való párbeszéd elkezdődött a repülőtér forgalmával, zaj- és légszennyezésével kapcsolatban. A múlt héten összehívott megbeszélésen számos pontban léptünk előre, hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében Ughy Attila polgármester. Kijelentette, be kell vezetni az éjszakai időszakra vonatkozó EGYEDI ZAJTERHELÉS fogalmát a jelenleg érvényben lévő, egyenértékű zajterhelés helyett. Így ugyanis az éjszaka alatt előforduló legmagasabb, maximum értékű zajterhelést veszik majd alapul a számítások, és ehhez igazítják a mérések eredményét is.

Ennek érdekében Ughy Attila kezdeményezte a szabványos zajmérő készülékek kihelyezését az érintett XVIII. kerületi pontokon, akár az érintett lakosok bevonásával is. A zajterhelésben érintett szervezetek az európai hatóságok bevonásával megvizsgálják az eredeti, a XVIII. kerület lakói számára kedvezőbb, 2018. augusztus 16. előtti állapot visszaállításának lehetőségét, amennyiben az nem érinti hátrányosan a repülés biztonságát.

Polgárőrök a közbiztonság javításáért

2019.02.18.

A Szentlőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport az elmúlt három hónapban több bűnöző megtalálásában jeleskedett. Tekintsék meg az erről szóló videót.

Három közétkeztető egymással versengve biztosítja a jó minőséget

2019.02.17.

– Ami az iskolákat illeti, egészen kiváló intézményhálózatot tudok bemutatni, amelyet ugyan már nem az önkormányzat tart fenn és működtet, hanem az állam és a tankerületek, mégis közel áll hozzánk. Az önkormányzat részéről annyiban tudunk hozzájárulni a helyi iskolák rendszerének további javításához, hogy a hosszú évek során kialakult és fenntartott kapcsolatokat igyekszünk az intézményvezetőkön keresztül is minél jobban működtetni – hangsúlyozta a polgármester a leendő iskolások és szüleik számára rendezett fórumon.

Mintegy ötszáz szülő, gyermek és érdeklődő volt kíváncsi a Sportkastélyban a minap arra a fórumra, amelyet a Külső-pesti Tankerületi Központ és Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata szervezett az általános iskolát idén elkezdő gyermekek szüleinek tájékoztatására.

Táncvizsga a magyar népi hagyományokból

2019.01.28.

Miközben az izgatott szülők, hozzátartozók, érdeklődők számára gálaműsort adott a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi táncosa, aközben a produkció komoly vizsgaelőadásnak is számított. Ezért volt különösen érdekes a Pestszentimrei Sportkastély publikuma számára a látványos előadás.

A vásznon Szent Istvánban, Adyban, Rákócziban is gyönyörködhetünk

2019.01.21.

Simon Mária Veronika festőművész képeiből Magyarország nagyjai címmel nyílt kiállítás január a napokban a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). Szent Istvántól Rákócziig, Adytól Móricz Zsigmondig sok „nagyság” látható a galériában, rendkívül élethű megvalósításban.

A kiállítást Enyedi Béla zenész, daltulajdonos, szépíró nyitotta meg, aki méltatta, hogy Simon Mária Veronika milyen termékeny művész, több száz képe látható a világ különféle közintézményeiben. Hoffmann Katalin, Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor versekkel tette ünnepélyesebbé a megnyitót.

Andris csak akkor sír, ha éhes

2019.01.18.

Gréts-Vrancsik András újév napján 2800 gramm súllyal és 47 centiméter hosszúsággal született, pontosan reggel fél nyolckor. Ő Pestszentlőrinc-Pestszentimre első idei új lakója. A városrész újszülöttjét Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester köszöntötte Kisasszonyfa utca egyik családi házában.

Anyukája elmondta az ünneplőknek, hogy András Nagyon jó és nyugodt baba. Csak akkor sír, ha éhes, vagy ha tele van a pelusa, de az éjszakákat már szinte végig alussza. Általában 4-5 órát alszik egyhuzamban. Andris az első gyermek a családban, de szülei szeretnék, hogy idővel majd legyen egy testvére is.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata 2015-ben indította el a babakelengye programját, melynek keretében minden, XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező újszülöttet a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látják el. Erre az akcióra jelenleg évente 7 millió forintot áldoz az önkormányzat.

Negyedik éve köszöntjük fel külön az adott év első pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülöttjét. Az ilyenkor szokásos ajándékcsomagban a babaápoláshoz szükséges alapvető holmik találhatók – mondta Ughy Attila.

„Utószilveszterező” nyugdíjasok Pestszentimrén

2019.01.16.

Február 1-én újból jöhetnek a nyugdíjasok a Pestszentimei Közösségi Házba (PIK), hogy a népszerű operett- és musicalslágerek révén szórakoztató órát tölthessenek el együtt. Mintha utószilvesztereznének egyet.

Legutóbb január 11-én énekelt nekik Pethő-Tóth Brigitta és Gencsev Gábor, akik évek óta havonta elhozzák nekik a vidámságot.

A két tehetséges ifjú művész az első perctől magával ragadja közönségét. A Mágnás Miskából Marcsi belépője vagy a Cintányéros cudar világ és a Hej, cigány megtette hatását. A Rég volt, a Fáj a szív és a Ma éjjel táncolnék szintén nagy sikert aratott az „ismerős” nézők előtt, akik legtöbbször együtt énekeltek a fiatal művészekkel.

– Három éve járunk ide, nagyszerű a közönség – mondták a művészek a műsor után, akik nemcsak a színpadon, de az életben is egy párt alkotnak. Brigitta, a József Attila Színház tagja, érdekes módon főleg prózai darabokban szerepel. Férje, Gábor szabadúszó, aki létre hozott egy utazó színházat Kacsóh Pongrác néven. Természetesen, ebben is kap szerepet párja…

BKIK fórum – Fejlesztési sikerek várhatók jövőre is Pestszentlőrincen

2018.12.29.

Ughy Attila Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere volt az előadója annak a Vállalkozói Fórumnak, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezett a városrész XVIII. kerületében.

Ezeket a cikkeket olvastad már?