Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

BKIK – Praktikus tanácsok kisvállalkozóknak

2018.12.22.

A szakoktatás terén, amit német mintára vett át a kormány, még bőven van mit javítani – hangsúlyozta Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK. XIX. kerületi tagcsoportjának elnöke a szervezet Vállalkozói Fórumán Pestszentlőrincen.

A munkavállalók számára is bíztató Pestszentlőrinc jövőképe

2018.12.20.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelsége hosszú távon komoly előnyöket jelent a XVIII. kerületben élő munkavállalók számára – hangsúlyozta Ughy Attila polgármester azon a Vállalkozói Fórumon, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezett a kerületben. 

Jövőre nem emel építmény- és telekadót Pestszentlőrinc

2018.12.19.

Sikeresen zárja a 2018-as évet Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A szervezet XVIII. kerületi tagcsoportja a minap tartotta Vállalkozói Fórumát.

Kamara – A békéltető testület ingyen segít a fogyasztóknak

2018.11.28.

Egy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén tartott sikeres gazdasági eseményről számolt be Erdődy Viktor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportjának vezetője. Az általuk szervezett Vállalkozók Fórumán, amelyen Ughy Attila kerületi polgármester és Szatmáry-Jähl Angela, a BKIK. XIX. kerületi tagcsoportjának elnöke is részt vett, elsősorban a fogyasztók és vállalkozók közös tanácskozásáról számolt be.

A munkaerőhiány leküzdésében is segít a kamara

2018.11.22.

A vállalkozói érdekérvényesítés a kamarai törvény 1994-es fennállása óta fontos feladata a kamaráknak – kezdte negyedszázadra visszanyúló előadását Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK. XIX. kerületi tagcsoportjának elnöke azon a Vállalkozói Fórumon, amelyet a XVIII. kerületben tartott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara.

BKIK – A siker titka, szoros együttműködés az önkormányzattal

2018.11.20.

Eredményes munkát végez Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A szervezet XVIII. kerületi tagcsoportja a minap tartotta Vállalkozói Fórumát.

BKIK – A cserépkályhaépítő mester elismerése

2018.11.19.

Kedves megemlékezést tartott Vállalkozói Fórumán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A XVIII. kerületi tagcsoport szervezte eseményen részt vett Ughy Attila polgármester és Szatmáry-Jähl Angela, a BKIK. XIX. kerületi tagcsoportjának elnöke.

Ferihegy – Óránként frissülő tájékoztatással a zajártalom ellen

2018.10.21.

A HungaroControl a tájékoztatás tökéletesítésével is segíteni akar a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében élőknek, hogy elviselhetőbb tegye a forgalom okozta zajt. Naponta frissülő pályairány-előrejelzés segítségével tájékoztatást ad arról, hogy a várható szélirányok alapján milyen irányban történnek majd a le- és felszállások.

Jubiláló pedagógusokat ünnepeltek

2018.10.20.

A pedagógusokat ünnepelték Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Rózsa Művelődési Házban. Azokat az óvodapedagógusokat, általános- és középiskolai tanárokat köszöntötte az önkormányzat, akik 25, 30, illetve 40 évet töltöttek el a pályán.

Friss gyulai kolbász készült a városrész nyugdíjasainak

2018.10.15.

Ezúttal Békés megye hagyományai elevenedtek meg a Somogyi László Szociális Szolgálat jóvoltából a kerületi nyugdíjasok legutóbbi, közösségépítő rendezvényén, a három éves múltra visszatekintő Őszikék-vándorkupán, amelyen ezúttal is közelebb hozták egymáshoz a vidéki és a fővárosi embereket. A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata által finanszírozott rendezvényen gazdag program és ételkínálatból válogathattak a résztvevők.