Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

Buzánszky Jenő ötlete nyomán itt 21. műfüves

2018.10.14.

Hetvenöt gyerek örülhetett annak az új focipályának, amelyből már – ezzel együtt – huszonegyépült a kerületben. Ahol a kerületi ovik közül van hely Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, ott ezzel már minden gyermek intézményben van ilyen sportpálya.  

Reneszánsz délután Mátyás király tiszteletére

2018.09.27.

Több kerületi iskolából összesen 180 gyerek vett részt a Mátyás-évhez kapcsolódóan rendezett reneszánsz délutánon az Ady Endre Általános Iskolában. A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára, Diráné Huszár Gertrúd volt a rendezvény ötletgazdája és főszervezője, amelyet az önkormányzat támogatásával rendezett meg az alapítvány. Az esemény apropója az volt, hogy 2018-at Mátyás király emlékévének nyilvánította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Kiállítás – Természet és történelem művészi egysége

2018.09.26.

Sándor József Attila harmadik kiállításával örvendeztette meg a Kondor Béla Közösségi Ház őszi művészeti évadának szeptember végi látogatóit. A partiumi születésű, rajzzal, festékkel a híres nagybányai művésztelepen ismerkedő alkotó, a kolozsvári Képzőművészeti Egyetemen festő-restaurátor szakán végzett. A 60 éves művész 1990 óta Magyarországon.

Nyugdíjas Akadémia – A genderizmust az idősek is elítélik

2018.09.21.

A Nyugdíjas Akadémia legközelebbi foglalkozásának előadója Monspart Sarolta, világbajnok tájfutó lesz október 6-án, aki arra buzdítja majd Pestszentimre-Pestszentlőrinc érdeklődő nyugdíjasait, hogy éljenek egészségesen.

Már az őszi első előadásra is megtelt az önkormányzat tanácsterme, ami nem csoda, hiszen érdekes témát boncolgatott az előadó Hol vannak a nők? Hol vannak a férfiak? címmel.

Elkészült a pihenőpark a Lakatos-lakótelep mellett

2018.09.19.

Újabb tűzrakó hely, szabadtéri fitnesz park, 500 méteres futókör kialakítását is tervezik a most megújult Brenner János Pihenőparkban Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, sőt a kutyatartók is számíthatnak egy újabb négylábúaknak készült játszótér átadására. A Lakatos-lakótelepen és a környezetében élők számára nagy öröm ez a beruházás.

Tanévkezdés – Ingyenes, minőségi füzeteket ad az önkormányzat

2018.08.28.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános iskoláinak mintegy 8700 alsó és felső tagozatos diákja idén is ingyenes füzetcsomagot kap a kerületi önkormányzattól a tanévkezdéshez. A városrész összesen 23 általános iskolájába szállítják ki családok számára anyagi könnyebbséget jelentő tanszereket. A lehetőség egyaránt érinti az állami és az egyházi intézmények tanulóit, így a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola, a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola diákjai is megkapják a füzeteket.

Utcabál – idén is közösen ünnepeltek a szentimreiek

2018.08.25.

Ismét utcabálnak adott helyet Pestszentimrén a Sportkastély előtti tér. Bemelegítésképpen néptáncosok népesítették be, akik ezúttal gyerekek voltak, tapasztalt néptáncosok irányításával. Gyálon idén alakult meg az Arany Gyermektánc Együttes. Tagjai közül jöttek el néhányan bemutatót tartani szatmári táncokból. A székelyföldi forgóst pedig idősebb táncosok mutatták be.

Tenisz – Valkusz Máté bravúros második helye az olasz tornán

2018.08.22.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre kiváló fiatal teniszezője, számos ifjú sportember városrészi példaképe kiemelkedő teljesítménnyel jutott döntőbe az olaszországi Cordenonsban rendezett, 64 ezer euró (20,5 millió forint) összdíjazású férfi salakpályás challenger-tenisztornán. Valkusz Mátét csak a finálé nagy csatájában tudta legyőzni az első helyen kiemelt Paolo Lorenzi.

Az ATP-rangsorban 103. helyen álló hazai kedvenc alaposan megszenvedett a verseny meglepetésemberével, a világranglista 367. helyezettjével és csak három szettben, 2 óra 12 perces csatában kerekedett felül 6:3, 3:6, 6:4-re.

A 20 éves Valkusz Máté – aki kerettag a Davis Kupa-válogatottban – a magyar szövetség tájékoztatása szerint a 283. helyre jön fel a jövő heti világranglistán.

Szent Istvánra emlékeztek Pestszentimrén is

2018.08.21.

Hagyományosan idén is államalapító Szent István királyunk jövőbelátó tetteire emlékeztek Pestszentimrén, a Hősök terén augusztus 20-án. A történelmi személyiség életútját Marton József történész idézte fel ünnepi beszédében. A megemlékezés után koszorúzás következett. Fejet hajtott Szent István emléke előtt Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő és a kerületi önkormányzat polgármestere, Ughy Attila is.

Tekintsék meg a megemlékezésről készült videót!

Szeptemberre kész – Emeletet emelnek a Lurkó-ligeti Óvodára

2018.07.31.

Augusztus végére már el is készül Pestszentlőric-Pestszentimrén a Lurkó-ligeti óvoda bővítése, amihez bő egy hónapja, június derekán kezdtek hozzá.