Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11. | Nullker

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Tovább
Szaniszló, a hazaáruló

Szaniszló, a hazaáruló

Tovább
Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

Tovább

Mazsorett, zumba, kerámia – népszerű napközis táborok a Bókay-kertben

2018.07.30.

Nagyon népszerű az önkormányzat és a Csibész Család és Gyermekjóléti Szolgálat idei napközis táborsorozata is, amelyet már az ötvenes évek óta folyamatosan megrendezik a XVIII. kerületi Bókay-kertben.

A lakók döntenek arról, melyik játszótér újuljon meg

2018.07.14.

A kerület lakói augusztus végéig tehetnek javaslatot arra, hogy a közeli jövőben melyik játszótért újuljon meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. A játszótér-felújítási program keretében öt játszótér kaphat új ruhát.

Ughy Attila polgármester elmondta, hogy a kerület vezetése arról határozott, nem ők döntenek a kiválasztásról, elsősorban a szülők, s használók javaslatait várják a témában.

„Ennek érdekében az elmúlt időszakban felmérést készítettünk arról, hogy mit szeretnének a kerületi lakosok, melyik játszótér érett meg leginkább a megújulásra, illetve ott milyen játszószereket szeretnének látni az érintettek”, hangsúlyozta a városvezető.  

Kutyás élménypark épül Pestszentlőrincen

2018.07.11.

Pestszentlőrinc-Pestszentimrén nemcsak a lakóközösségek ügyét viseli szívén az önkormányzat, hanem az ember legjobb barátaiét, a kutyákét is.

Nyolc kutyafuttató található a kerületben, amelyeket a játszóterekhez hasonlóan nemcsak nevekkel szeretne ellátni a kerület, hanem egységesíteni is akarja a megjelenésüket. Sőt, még egy városligetihez hasonló komfortfokozatú, de annál – a vélhetően mérsékeltebb igény miatt – kisebb területű kutyás élményparkot is terveznek létrehozni.

Medvecsapás – Bókaysok kalandjai Erdélyben

2018.06.14.

A Bókay Árpád Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai Erdélyben jártak, miután sikeresen pályázott az intézmény az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Határtalanul! programra. Hat felejthetetlen napot töltöttek ott.

Közbiztonság – Rendőrségi nyílt nap színes programokkal

2018.06.13.

A városrész önkormányzata számára kiemelkedően fontos a közbiztonság további erősítése. Ezért a helyi rendőrség támogatásán kívül olyan programok szervezését is örömmel fogadják, amelyek a rendőrök munkáját közelebb hozzák a fiatalokhoz, bemutatják annak szépségeit, nehézségeit. Ilyen az izgalmas és látványos szombati esemény is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága nyílt napot tart június 16-án 10 órától a kapitányságon (Üllői út 438.).

Hagyományteremtés a Havannán – Bulival a vakációba

2018.06.12.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg június 10-én a Kondor Béla Közösségi Ház az önkormányzat támogatásával vakációköszöntő családi napját.

Aranygála a legtehetségesebb felsősöknek

2018.06.11.

Egy nappal az alsó tagozatosok után, június 6-án, a kerület legtehetségesebb felső tagozatosai is bemutatkozhattak az Aranygálán a Kondor Béla Közösségi Házban. Természetesen a jutalmuk ezúttal sem maradt el.

Kitüntetés – Édesapja sírját kereste, több száz másikat talált helyette

2018.06.10.

Az örményországi magyar katonasírok felkutatásában nyújtott segítségért a Honvédelmi Minisztériumtól és a Magyar Honvédségtől a Honvédelemért kitüntető cím II. fokozat elismerést vehette Nazarjan Hamlet, a budapesti XVIII. kerület Örmény Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke. A kitüntetést Holló József miniszteri biztos nyújtotta át, a méltató szavakat Ughy Attila polgármester mondta.

Imrére parkoló épül, Lőrincen a sportcsarnok újul meg

2018.06.05.

Pestszentimrén a vasútállomásnál épülne egy nagy parkoló, ahhoz kellett döntés és a lőrinci Deák Ferenc „Bamba” Sportcsarnok felújításhoz szükséges önrészt meg kellett emelni. E két nagyberuházás tervét vitatta újra a képviselő-testület.

Vasvári Pál emléke és a honvédelem fontossága

2018.06.04.

A pestszentimrei református templom kertjében lévő kopjafánál megtartott megemlékezéssel kezdődött június 2-án a Vasvári Pál Toborzó Fesztivál. Az emlékműnél Péntek László, a körösfői Rákóczi Kultúregylet elnöke felidézte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik vezéralakjának utolsó csatáját, és életének utolsó perceit, amikor a már biztos menekülés helyett visszafordulva feláldozta magát a még az ellenség által bekerített bajtársak megmentéséért.