A Boney M. ámulatba ejtette a pestszentlőrincieket

2019.08.11.

Kitett magáért Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, egy igazi világsztárt, az eurodiszkó egyik legsikeresebb csapatát hívta meg fellépni az idén ötödik alkalommal megrendezett sörfesztiválra a Bókay-kertbe.

A Boney M. együttest 1976-ban egy nyugatnémet producer alapította négy olyan művésszel, akik karibi országokból származtak. A hetvenes–nyolcvanas években nagy sikerrel szerepelő csapat a későbbiekben többször cserélt tagokat, belőlük állt össze az a négyes, amely a Bókay-kertben lépett fel egy nagyon profi jazz-zenészekből álló zenekar kíséretében. Olyan dalaikat dúdolta a világ, mint a Sunny, a Rivers of Babylon, a Ma Baker vagy éppen a Rasputin. A fesztiválon minden nagy slágerük elhangzott.

Olyannyira hihetetlennek tűnt a kerületben, hogy a Boney M. jön hozzájuk, hogy sokan beugratásnak vették.

A kételyeket igyekezett eloszlatni Ughy Attila polgármester is, amikor a kezdés előtt nagyon röviden köszöntötte a közönséget és a fellépőket:

– Tudják, miért tartott ennyi ideig a soundcheck, vagyis az úgynevezett beállás? – tette fel a szónoki kérdést. – Mert sokan azt hitték, egy playback zenekar lép színpadra. Most mindenki láthatja, hogy nem így van. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A Boney M. sikere valóban meggyőzött mindenkit, fergeteges, emlékezetes estét varázsoltak a Bókay-kertbe.

Mazsorett, zumba, kerámia – népszerű napközis táborok a Bókay-kertben

2018.07.30.

Nagyon népszerű az önkormányzat és a Csibész Család és Gyermekjóléti Szolgálat idei napközis táborsorozata is, amelyet már az ötvenes évek óta folyamatosan megrendezik a XVIII. kerületi Bókay-kertben.

Ragyogó idő, gazdag program a Bókay-kertben

2018.05.01.

Az idei majális az elképzelések szerint a rock jegyében telik, hiszen a szervező Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. az eseménynek a Rock-majális elnevezést adta. Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a kerület majálisát ezúttal is a Bókay-kertben tartja május 1-jén, ahol a szokásos néptánc- és gyerekprogramok mellett délután és este olyan ismert előadók lépnek fel, mint a Jump Rock Band, a Rocktenors, a Roy & Ádám Trió és a Lord.

Címkék: Bókay-kert, majális

Megújuló Bókay-kert várja a majálisozókat

2018.04.27.

A kerületi majálisnak helyet adó Bókay-kertben folytatódnak a felújítások, amelyek azonban a szervezők reményei szerint nem befolyásolják majd a résztvevők hangulatát. A tavaszi munkálatok része a sok ezer virág kiültetése is.

Címkék: Bókay-kert, majális

Kiválóan szerepeltek a gyerekek a katasztrófavédelmi versenyben

2018.04.16.

Idén is összemérték katasztrófavédelmi ismereteiket a kerületi általános iskolák csapatai a Bókay-kertben. A négyfős csapatok 11 állomáson adtak számot tudásukról. A résztvevőknek különböző ügyességi, illetve elméleti feladatokat kellett megoldaniuk.

Ezúttal hatszáz méter új járda épül a Bókayban

2018.04.11.

A Bókay-kertben több, párhuzamos fejlesztés folyik napjainkban. Többek között zajlik a BMX-pálya utolsó néhány simítása, a világítás korszerűsítése és egy szép, hosszú járda építése. A kivitelező Városgazda18 Zrt. munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az új járda mielőbb elkészüljön.

Sokan síeltek hó nélkül is a Bókay-kertben

2018.01.03.

Az iskolai szünidő kapcsán is kérdezte a Városkép újság a tél örömeiről Kőszegi János képviselőt, a 4seasons síiskola vezetőjét. Az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat által életre hívott „Lendületbe hozzuk” program keretében pedig a kerület felnőtt lakosai térítésmentesen kapnak sífelszerelést és szakképzett oktatói segítséget a sportággal történő ismerkedéshez.

Újra együtt a malévosok

2017.09.06.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Ughy Attila polgármester vezetésével megint tanújelét adta annak, hogy milyen közel áll a kerület szívéhez a Ferihegyi repülőtér, s azok az emberek, akik ott dolgoznak vagy dolgoztak.

Menő BMX Cross-pálya épül a Bókay-kertben

2017.08.17.

Az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat pályázati úton teremtette elő a pénzt egy nemzetközi szinten is versenyképes BMX Cross-pálya megépítéséhez Pestszentlőrincen. Ezzel a városvezetés szélesíteni kívánta azon sportágak körét, amelyet a minőségi feltételek meglétével fejleszteni lehet a kerületben.

Megújult a strand a Bókay-kertben

2017.06.14.

Megújult környezetben, tavalyi árakon várja a strandolókat Pestszentlőrinc- Pestszentimrén a városrész strandja. A piheni, hűsölni vágyók baráti fogadtatásáról Ughy Attila polgármester és a városvezetés gondoskodott, hogy tovább növelje azok számát, akik törzsközönségnek számítanak a Bókay-kertben.

12