Ferihegy – Megállapodás az éjszakai zajcsökkentésről

2019.03.25.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere örömmel számolt be Facebook oldalán, hogy kezdeményezése nyomán együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Három év múlva új terminál lehet Ferihegyen

2018.05.09.

A Budapest Airport fejlesztése a XVIII. kerületi önkormányzat és a további munkalehetőségekkel számolható kerületiek számára is örvendetes. A Liszt Ferenc-reptéren a 2-es terminálhoz kapcsolódó új, 3-as terminál munkálatai 2019 végén kezdődhetnek és 2021-ben adhatják át, de lehetséges, hogy néhány eleme már előbb elkészül – jelentette be Jost Lammers, az üzemeltető cég vezérigazgatója.

Autópálya és vasút is vezet majd a repülőtérre

2018.03.24.

Soha nem látott ütemben nőtt tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma, amely immár elérte a 13,4 millió főt. Idén további növekedés várható, akár a 14 milliót is meghaladhatja az utasok száma. Ezzel együtt a légi teherszállítás is bővült, ami érthetően az érdeklődés homlokterébe állította a közlekedés és a szállítás kérdését a repülőtéri régióban.