A gyurcsányista Szaniszló merényletet követett el a demokrácia ellen

2020.07.09.

A XVIII. kerület balliberális vezetése megszüntette a napirend előtti felszólalások lehetőségét. Hol vannak a jogvédők, most miért nem sivalkodnak, mi ez a kettős mérce?

A Fletó-fan Szaniszlót zavarja a demokrácia, de nagyon!

Így kormányoztok ti. Avagy a főváros XVIII. kerületében élesben mutatkozik meg, mi fán terem a demokrácia a balliberálisok számára, hogyan értelmezi az érdemi politikai vitát, a nyilvánosságot, az átláthatóságot és a közélet tisztaságát a szivárványos szörnykoalíció. Pestszentlőrinc-Pestszentimre fura ura, a szottyos szegfűt Special Feri Edition kollekcióra cserélő, vagyis szörnyen elvhű Szaniszló Sándor polgármester és lakájcsapata olyan tett, amit ha az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP meghúzna, alighanem aznap indulna az n+egyedik S(z)argentini-vizsgálat Brüsszelben a” jogállamiságot lábbal tipró, autoriter, diktátor rezsim” ellen.

Ezúttal viszont nagy a kuss, vágni lehet a csöndet. De mi is történt?

A neogyurcsányista Szaniszló elvtárs által vezetett XVIII. kerületben a balliberális városvezetés az SZMSZ átírásával eltörölte a napirend előtti felszólalás lehetőségét az önkormányzat képviselő-testületi ülésein, meggátolva ezzel, hogy a széles közvélemény, valamint a média számára figyelemfelhívó módon az ülések elején tematizáljanak fontos (netán titkolt, rejtegetett) helyi ügyeket (via Magyar Hírlap). Tehát mocskos kis trükköt alkalmazva kiiktatták a valamennyi közpolitikai fórum egyik legfontosabb, legjelentőségteljesebb elemének számító aktust. A Fidesz-KDNP-s politikusok innentől kezdve csak és kizárólag arról beszélhetnek, mondhatják el véleményüket, álláspontjukat, amiről a balliberális városvezetés jónak látja, azaz amit Szaniszló és csicskásai napirendre vesznek. Ne legyen kétségünk afelől, hogy amennyiben a napirendi pontok vitájában igyekeznének rávilágítani egy-egy, a balliberálisok számára kínos ügyre, az ülésvezető DáKó-párti rögvest beléjük fojtaná a szót...

„Ez a módosítás teljesen kiüresíti a lehetőségeinket, hiszen éppen azt a célt szolgálta, hogy a napirendi pontok közé fel nem vett témákról elmondhassuk a véleményünket, olyan problémákat vessünk fel, amelyeket a kerületet irányító többség nem tartott elég fontosnak. Kíváncsi lennék, hogy a napirend előtti felszólalás lehetőségét nálunk eltörlő pártok mit szólnának, ha a parlamentben is törölnék ezt a demokratikus eszközt” – rántotta le a leplet a balliberális kettős mércéről Tóth Kálmán, a helyi Fidesz-frakcióvezető.

Persze, ha jobban belegondolunk, a jobboldal még örülhet, hogy „olcsón” megúszta. Emlékeztek a régi Lenin-viccre? Na, ugye! Szaniszló elvtárs is „remek” ember, hisz akár közéjük is lövethetett volna...

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11.

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Győztek az óvodapedagógusok, győztek a dolgozók, győztek a szülők, győztek a gyerekek: avagy győzött az igazság! Budapest Főváros Kormányhivatala odapörkölt a szottyadt szegfűt trendi Special Feri Edition szerkóra cserélő Szaniszló Sándornak, és megüzente: jogsértő a DK-s igyekezet Pestszentlőrinc és Pestszentimre 29 óvodájának összevonására.

A gyurcsányista polgármester akkora demokrata, hogy a tisztaság, az átláthatóság, az együttműködés és az érintettekkel való egyeztetés jegyében a veszélyhelyzet leple alatt ÉRDEMI TÁRSADALMI PÁRBESZÉD NÉLKÜL, RENDKÍVÜLI ELJÁRÁSSAL akarta egyesíteni az ovikat. Szaniszló mestertervét – melyet az ugyancsak gyurcsányista alpolgármester, Ferencz István is tákolgatott – hatalmas ellenállás, széles körű tiltakozás kísérte a XVIII. kerületben. Több mint nyolcszázan írták alá az átszervezés elleni online petíciót. A városvezetést azonban nem hatották meg az észérvek, sem a szép szó, erőből akart tarolni, átgázolva mindenen és mindenkin.

Erre a neokommunista vircsaftra mondott nemet a kormányhivatal!

„Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívással kereste meg az önkormányzatot, mert úgy találta, hogy nem volt jogszerű ez a döntéshozatali folyamat. Ennek értelmében – ha nem kíván további jogsértést elkövetni – a polgármesternek hatályon kívül kell helyeznie a meghozott döntést”

– közölte közösségi oldalán Kucsák László, a Fidesz választókerületi elnöke.

Az akarnok zsarnok egyelőre hallgat, akár a sír. A néma Szaniszló mindenesetre választhat, belebonyolódik a jogsértésbe vagy visszahőköl végre. Bárhogy is dönt, legjobban teszi, ha felköp, és alááll. Legalább nem hervad el, mint a vörös szegfűje...

Szaniszló, a hazaáruló

Vannak vajon fokozatai az aljasságnak? Ha vannak, akkor a XVIII. kerület DK-s polgármestere kiakasztotta a számlálót.

A kerületben található a Hargita tér. Olyan utcák ölelésében mint, Székelyudvarhely utca, Sepsiszentgyörgy utca, Kézdivásárhely utca, Fogaras utca, és így tovább. Azt gondolnánk, egy aradi származású ember, otthon érezheti itt magát. Kivéve a gyevi bírót, azaz Szaniszló Sándor polgármestert.

A Hargita téren áll egy kereszt, amihez az alapanyagot, a földet, és a sziklákat Nagy-Magyarország 64 vármegyéjéből hozták ide. A Rákosi korszak lerombolta, majd a nemzetépítők újra felépítették, aztán újra lerombolták, majd újra felépítették. Hányattatott sorsa volt tehát ennek a keresztnek, de büszkén áll. 

A Fidesz-KDNP a keresztnél tartott megemlékezést Trianon 100-ik évfordulóján, ahol Ughy Attila, volt polgármester (jelenleg a fővárosi frakció tagja) tartott beszédet. Tehették volna ezt egy csodálatos emlékműnél is. Egy magánvállalkozó ugyanis tavaly jelentkezett, hogy hajlandó adni nem kevesebb mint 40 millió forintot, egy csodálatos Trianon emlékmű létrehozására a téren. Ekkor jöttek a választások és a DK-s Szaniszló lett a polgármester. 

Aki ugyan aradi származású, viszont azt mondta, nem kell az "ingyenpénz" emlékműre. Így kell egy mozdulattal megtagadnod saját gyökereidet, elárulni országodat és hazádat. 

Csakhogy némi borsot azért törtek Szaniszló nem kicsi firnyákja alá, mert egy közeli magáningatlanon elkészült a tervezett emlékmű nemrég felállított és megszentelt mini másolata. A polgármester úr pedig lesz szíves megpukkadni.

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

2020.06.03.

Magánszemélyek fogtak össze, hogy Pestszentlőrincen is méltó emlékhelye legyen a magyarságot megcsonkító, a nemzetet szétszabdaló százéves történelmi igazságtalanságnak. Ha már igazságtalanság: miközben a civilek a nemzeti összetartozás előtt tisztelegnek, a magyarellenességgel beoltott DK gyurcsányista polgármestere az óvodák és dolgozóik ellen folytat boszorkányüldözést.

Lomnici Zoltán és Bajkai István koszorúz a Hargata téri emlékműnél. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nemes kezdeményezés, de – persze – ez sem a hervadt szegfűt Special Feri Edition szerkóra cserélő Szaniszló Sándorhoz kötődik:

Trianon-emlékművet avattak a főváros XVIII. kerületben, az egykori pestszentlőrinci cserkészház udvarán egy nappal a diktátum százéves évfordulója előtt.

A magánkezdeményezésből létrehozott műalkotást, amely fémből készült kopjafákra festett részletekből jeleníti meg a történelmi Magyarország körvonalait, Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő és idősebb Lomnici Zoltán, Legfelső Bíróság egykori vezetője, a Szent István 2025 testület társelnöke avatta fel. Bajkai István beszédében leszögezte: nem kétséges, hogy Trianon a magyarság életében az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb trauma. Az első világháborút követő évek történelmi eseményeit és a Magyarországot ért veszteségeket is részletesen felidézve a politikus azt mondta: az alkotás arra emlékeztet, hogy Magyarország 1920. június 4-én megtörettetett. Ugyanakkor – tegyük hozzá – máig életben maradt, nem hagyta magát kivégezni. Lomnici Zoltán pedig kiemelten, hogy a trianoni békediktátum több százezer magyar jogfosztásának, elüldöztetésének kezdete volt.

Ahogy jeleztük, a magyarság összetartozását, örök és elválaszthatatlan egységét is szimbolizáló alkotáshoz természetesen semmi köze sincs a kerület gyurcsányista fura urának. De ha már veszteség, jogfosztás és elűzetés, Szaniszló Sándor továbbra sem nyugszik, veszélyhelyzeti egyeduralmával élve, pontosabban visszaélve folytatja egyszemélyes hadjáratát a helyi óvodák és azok dolgozói ellen. Vagyis megtalálta az „ideális” (értsd: védtelennek tűnő) ellenséget a gyermekgondozó, gyermeknevelő intézmények és az óvodapedagógusok személyében. Megáll az ész, de tényleg!

Elvenné az ovik önállóságát a gyurcsányista Szaniszló - a szülők tiltakoznak

Már több mint hatszázan tiltakoznak a DK-ssá átvedlett Szaniszló Sándor brutális és oktrojált központosítási törekvése ellen. A XVIII. kerületben is csúcsra jár a balliberális gőzhenger és véleménydiktatúra. Koronavírus-világjárvány, egészségügyi védekezés, gazdasági krízis ide vagy oda, újabb szaftos botránytól hangos a XVIII.

Pestszentlőrinc és Pestszentimre DáKó-párti vezetője brutális és oktrojált központosítási mestertervet főzött ki a szivárványos (de leginkább mégis Fletó-szagú) boszorkánykonyhájában. A szégyenpolgármester rendkívüli eljárással, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül készül összevonni a XVIII. kerület huszonkilenc óvodáját a jól csengő „BP18 Egyesített Óvoda” néven. A helyi Fidesz-KDNP ellenzi az átszervezést, mely a jelenleg működő 134 csoport helyett 114-gyel számol, no meg „humánerőforrás-átcsoportosítással” az óvodák között (vagyis a dolgozók átvezénylésével; netán leépítésekkel, ahogy a balliberóknál szokás, ki tudja, mit hoz az élet...). Az érintettek petícióval tiltakoznak a munkahelyeket veszélyeztető és a gyermekek érdekeit csorbító szánalomhatározat ellen, az online aláírásgyűjtéshez cikkünk megjelenésekor már jóval több mint 800 fő csatlakozott – ITT LEHET TÁMOGATNI!

Szülői petíció a XVIII. kerületi óvodák összevonása ellen

A XVIII. kerület polgármestere a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárás keretében, Magyarországon példa nélküli mértékben, 20 óvoda és 9 tagóvoda önállóságát, egyszemélyes határozattal kívánja megszüntetni. Jogutódként 1 óvodát hozna létre 28 tagóvodával. Mindezt három hét alatt, éppen a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenülő érdemi szakmai- és szülői egyeztetés nélkül.

A szakmai és a társadalmi nyomás mellett – esetleg – a Fővárosi Kormányhivatal állíthatja meg a gyurcsányista ámokfutást. A helyi Fidesz ugyanis – via Magyar Hírlap – az illetékes területi kormányzati igazgatási szervhez fordult: meggyőződésük szerint Mr. Demokrata, azaz Szaniszló elvtárs a veszélyhelyzeti felhatalmazással visszaélve, törvénytelenül vonja össze a huszonkilenc ovit. Ha a hatóság is így látja, avagy megállapítja a jogsértést, és a széles összefogásba tömörülő szülők mellé áll, akkor – legalább egy időre biztos – lőttek az álságos centralizációnak.

Így legyen! Óvja a helyi lakosságot a Gonosztól a Hargita téri kereszt! Mert az nem lehet, hogy aljas, erkölcstelen, becstelen szándékok és ordas eszmék konspirációi révén a XVIII. kerület közössége megtörettessen. Nem, nem, soha!

Elvenné az ovik önállóságát a gyurcsányista Szaniszló – a szülők tiltakoznak

2020.05.20.

Már több mint hatszázan tiltakoznak a DK-ssá átvedlett Szaniszló Sándor brutális és oktrojált központosítási törekvése ellen. A XVIII. kerületben is csúcsra jár a balliberális gőzhenger és véleménydiktatúra.

A kaján vigyor üzenete: döntöttem, kuss a nevetek! Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Koronavírus-világjárvány, egészségügyi védekezés, gazdasági krízis ide vagy oda, újabb szaftos botránytól hangos a XVIII. kerület, ahol a maga valóságában bontakozik ki és mutatkozik meg, milyen is az, mikor hatalomhoz jut a Gyurcsány-szagú balliberális szivárványkoalíció. Pestszentlőrinc és Pestszentimre fura ura, a szennyes szegfűs szerelést legújabban a DáKó-párt mezét magára öltő Szaniszló Sándor ugyanis magasról tesz arra, mit szeretnének a körzetben élők, mik lennének a szakma érdekei, és egy tollvonással brutális központosításra készül: aktuális áldozata a köznevelés.

Szaniszló elvtárs a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárással, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül készül összevonni a XVIII. kerület huszonkilenc óvodáját a jól csengő „BP18 Egyesített Óvoda” néven. A helyi Fidesz-KDNP ellenzi az átszervezést, mely a jelenleg működő 134 csoport helyett 114-gyel számol, no meg „humánerőforrás-átcsoportosítással” az óvodák között (vagyis a dolgozók átvezénylésével...). Az érintettek petícióval tiltakoznak a határozat ellen, az online aláírásgyűjtéshez cikkünk megjelenésekor jóval több mint 600 fő csatlakozott. A szülők kezdeményezésére indult akció egyebek mellett leszögezi: az egy intézményhálózatba szervezett óvodai rendszer rosszul és felületesen előkészített, nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amelyek az átalakítás miatt a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni.

A petíció úgy kezdődik: a XVIII. kerület polgármestere a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárás keretében, Magyarországon példa nélküli mértékben, 20 óvoda és 9 tagóvoda önállóságát, egyszemélyes határozattal kívánja megszüntetni. Jogutódként 1 óvodát hozna létre 28 tagóvodával. Mindezt három hét alatt, éppen a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenülő érdemi szakmai- és szülői egyeztetés nélkül. Érdekességként említi meg: a határozat a veszélyhelyzeti eljárást a 2011./CXXVIII. tv. 46.§ (4) bekezdésére alapozza, ám ez a szervezeti átalakításokat határozottan és kiemelten megtiltja.

„A határozatot rosszul és felületesen előkészítettnek tartjuk. Nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amik az átalakítás okán a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni és az általa előnyként feltüntetett állítások nem tartalmaznak sem konkrétumokat, sem a megvalósításra, illetve a fenntarthatóságra vonatkozó számításokat és elképzeléseket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az összevonás fő célja a gazdasági optimalizálás, a dokumentum nem tartalmaz pénzügyi, gazdaságossági kalkulációkat, ahogyan garanciákat sem. Elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartunk egy munkahelyeket veszélyeztető, költségeket rövid- és középtávon – saját elemzésük szerint is – növelő beruházást.

Elfogadhatatlannak tartunk a gyermeknevelést és oktatást elsősorban gazdasági szempontból megközelítő mindenféle intézkedést. A gyermekek érdekeit e témakörben mindenek felett kell értékelni! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az átszervezés miatt a humánerőforrás átcsoportosításával számolva, a nem elhanyagolható érdeksérelmeken felül, nem veszik figyelembe a gyermekek és az óvónők igényeit. Elfogadhatatlannak tartjuk az intézményeket képviselő, azok értékeiért dolgozó – szakmai, munkaerő- és gazdasági erőforrásait az adott óvodához igazító és felkutató – intézményvezetők ellehetetlenítését, az egészséges versenyhelyzet kiiktatását” – üzenik az akarnok neogyurcsányistának a szülők, a kerületében élők.

Azt is leszögezik: „a határozat kifejezetten kimondja, hogy jelenleg a kerületben az óvodai nevelés és oktatás színvonala magas, sokszínűsége pedig hatékony. Szakmailag tehát semmi nem indokolja ezt a társadalmi konzultációt nélkülöző, az érintettek érdekeit ilyen súlyos mértékben semmibe vevő veszélyhelyzeti – de azzal semmilyen összefüggésben nem álló – intézkedést.”

Az aláírók végül arra is kitérnek, mivel a jelenlegi veszélyhelyzetben jogszabály nem teszi lehetővé párbeszéd kezdeményezését sem szakmai, sem szülői fórumok keretében, ezért szükségesnek tartják a határozat visszavonását és egy többoldalú, érdemi konzultáció lehetőségének megteremtését a veszélyhelyzet elmúltával. Sajtóhírek szerint törvényességi aggályaikkal többen a kormányhivatalhoz fordultak.

Az européer ultrademokrata Szaniszló elvtárs egyelőre a füle botját se mozgatja, nem úgy tűnik, mint aki hajlandóságot mutatna a döntés visszavonására, a többoldalú, érdemi konzultációra. A jelek szerint magasról tesz az emberek véleményére. Kimutatta a foga fehérjét, vagyis megmarad az önző és öncélú erőpolitikánál. Így állunk: a XVIII. kerületieknek sem jutott más, mint ez az ócska, szemét balliberális vircsaft. Ami nem ismer se istent, se embert. Csak az erőből ért. Ezért kell most az érintetteknek, a szakmai szereplőknek, a szülőknek és a józan gondolkodású lakosoknak egységet és erőt mutatniuk, hogy térdre kényszeríthessék az ármánykodót!

Szaniszló ámokfutása soha nem érhet véget...

2020.02.28.

A neogyurcsányista szégyenpolgármester alaposan nyakon csördítette a pestszentimreieket.

Az újabban DK-s polgármester süket az érvekre, csak erőből politizál. Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Egykori pártját, az MSZP-t jól megcsalta Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület farizeus neogyurcsányista viccvezére, aki úgy váltogatja a politikai közösségeit, mint kikapós kamaszfiú az alsógatyáit. Van azonban, amiben ő sem változik: a megforgatott köpönyeg ugyan DK-s, az ámokfutás viszont a régi!

A Szaniszló által vezetett szivárványos szörnyetegszövetség leplezetlen politikai leszámolásba kezdett a kerületben, legfőbb célpontjuk pedig – via Magyar Hírlapa pestszentimreiek. A szégyenpolgármester által kézivezényelt balliberális testület megcselekedte, amit megkövetelt a – na, nem a Haza, hanem a – Főnök: a legújabb politikai „bűncselemény” a Pestszentimrei Közösségi Ház összevonása a pestszentlőrinci Kondor Béla Közösségi Házzal.

A kormánypárti képviselők a civilekkel a hátuk mögött hiába érveltek, hogy Szaniszlóék semmibe veszik a szakmai érveket, nem kérik ki a helyiek véleményét, a DK-dákókoalíciója (feat. MSZP, Momentum) „strukturális átalakításra” hivatkozva kivégezte a szentimreiek függetlenségét, önállóságát.

A ma vesztesei csak abban bízhatnak: holnap azért jön még DK-s kutyákra is dér...

Címkék: Dél-Pest

Szaniszló ünneprontása: hadat üzent a pestszentimrei civileknek

Ha már építeni nem tudnak, legalább rombolnak: lefújta a civilek hagyományos előszilveszteri utcabálját a XVIII. kerület szoci-dékás szánalomharcos szégyenvezetése.

Szaniszló romboló üzemmódban: lesz itt nemulass (a civileknek)!

Speciális karácsonyi ajándékkal lepte meg a XVIII. kerület közösségét a szocialista viccpolgármester, Szaniszló Sándor. A gyökértelen balliberális sormintát bőszen követve beletörölte a lábát az önszerveződő, büszke és tudatos helyi közösségekbe, hadd hulljon a férgese!

Szaniszló elvtárs – aki tehát a kerületben élő civilek számára a legkevésbé sem pajtás – a szeretet ünnepe előestéjén invitálta meg „szeretetvendégségébe” az itt élőket. Mégpedig az elbocsátó, szép üzenettel: brutális balliberó radírral kitörölte a XVIII. kerület évzáró programjai közül az Együtt Pestszentimréért Egyesület helyi hagyománnyá vált, méltán népszerű előszilveszteri utcabálját. Hiába volt már engedélye a szervezetnek, és pörgette fel az előkészületeket, támogatás és segítség helyett csak egy mocskos kokit kapott. A „felszabadító” ellenzéki önkormányzat ugyanis jól a szervezők képébe vágta: mégsem engedélyezik az esemény megrendezését (via Magyar Hírlap).

Vagyis Szaniszlóék úgy döntöttek: lesz itt nemulass! A helyi közösségeknek. Akik most sírva vigadhatnak, miközben megeszik, amit október 13-án a felelőtlen többség kifőzött nekik.

„A balliberálisok hadat üzentek a pestszentimrei civileknek. Ami nem hozzájuk köthető, azt kiszorítják a kerületből”

– rántotta le a leplet a legújabb aljas Szaniszló-csomagról Tóth Kálmán, a Fidesz–KDNP kerületi képviselőcsoportjának vezetője.

A kocka tehát el van vetve. Szaniszlóék hadat üzentek. A XVIII. kerületben élők talpraesettségén és állhatatosságán múlik, milyen lesz a fogadjisten!

Címkék: Dél-Pest

Ezeket a cikkeket olvastad már?