Ferihegy – Megállapodás az éjszakai zajcsökkentésről

2019.03.25.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere örömmel számolt be Facebook oldalán, hogy kezdeményezése nyomán együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Ferihegy – Az éjszakai repülés tilalmának megvalósítása a cél

2019.02.26.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere határozottan kiállt a kerületi lakosok érdekében a ferihegyi zaj csökkentéséért.

Ferihegy – Óránként frissülő tájékoztatással a zajártalom ellen

2018.10.21.

A HungaroControl a tájékoztatás tökéletesítésével is segíteni akar a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetében élőknek, hogy elviselhetőbb tegye a forgalom okozta zajt. Naponta frissülő pályairány-előrejelzés segítségével tájékoztatást ad arról, hogy a várható szélirányok alapján milyen irányban történnek majd a le- és felszállások.

Mozart és a fellegek utasai

2018.05.02.

Operaelőadás színterévé vált a XVIII. kerületi Ferihegy I-es Terminálja. Úgy is mondhatjuk, hogy Mozart Varázsfuvolája landolt a ferihegyi repülőtér betonján.

Megnyílt Ferihegy régen várt szállodája

2018.01.17.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre vendégforgalmát is kedvezően érinti Ferihegy szállodájának régen várt megnyitása. A hotelben étterem, bár és 250 vendég befogadására képes konferenciarészleg szolgálja a vendégek kényelmét, amit természetesen magyar családok és külföldiek egyaránt igénybe vehetnek.

Hangverseny a ferihegyi 1-es terminál utascsarnokában

2017.10.20.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválon nagyszabású koncertet ad 2017. október 22-én 19.30 órakor a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus a Talamba Ütőegyüttes és a Vörösmarty Gyermekkar közreműködésével. A hangverseny helyszíne nem más, mint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér műemlék 1-es termináljának utascsarnoka.

A koncert műsorán a legnépszerűbb elő magyar zeneszerző, Vajda János művei mellett Carl Orff Carmina Buranaja szerepel, Rácz Rita, Szerekován János és Haja Zsolt szólisták tolmácsolásában, Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.

A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának támogatásával létrejövő koncert szünetében a repülőtér kilátóterasza és kantinja nyitva tart, valamint pódiumbeszélgetésre is sor kerül Vajda János zeneszerzővel és az előadókkal, melynek moderátora Gróf Miklós.

Ide kattintva jegyek válthatók.

A helyszínen a parkolás ingyenes, a Deák térről pedig az Aeropark repülőmúzeum Malév nosztalgiabuszai indulnak Ferihegyre 18.30 órakor, és a hangverseny után vissza 22.00 órakor. A járatokon a megvásárolt koncertjegyek érvényesek, de regisztrálni szükséges, melyet ide kattintva lehet megtenni.