Biztonságosabb a közlekedés a megújult járdákon

2019.08.24.

Nyáron is folytatódott a járdák felújítása Szent Imre-kertvárosban. Galgóczy Zoltán körzetében a korábbi ígéreteknek megfelelően évente mintegy 1,5 kilométer hosszú járdaszakasz újult, illetve újul meg önkormányzati forrásból.

– Idén is a legrosszabb állapotú járdák felújítását igyekeztünk tervbe venni. Vannak közöttük új járdaszakaszok is, nagyobb részben azonban a régi, elhasználódott, balesetveszélyes szakaszok felületének a felújítása történt meg – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A körzetben idén a Vedres Márk, a Nagyenyed, a Gyöngyfa, a Brassó, a Beremend, a Dráva, a Fiume és a Fogoly utca, illetve a Halomi út egy-egy szakaszának átépítése, valamint a Csíkszereda utcában egy új járdaszakasz építése valósult meg.

Csaknem 620 kilométer aszfaltozott járda van a kerületi önkormányzat kezelésében, s ennek egy része rossz állapotban van. A járdafelújítási program keretében évente 15–25 kilométernyi járda rekonstrukciója valósul meg a kerületben. A stabilitás és a fagyökerek elleni védekezés növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.

Bajor művészvendégek koncerteztek a Városházán

2019.07.16.

A kerületi németek meghívására Pestszentlőrinc-Pestszentimre bajorországi testvérvárosából, Rodingból érkezett vendégek tartottak kétórás koncertet a Városháza díszteremben.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Franz Schubert dalciklusának bemutatójára invitálta az érdeklődőket, akik a koncert keretében Holger Kruschina atya énekművész és Peter Kiener zongoraművész előadását csodálhatták meg.

Az előadáson Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek is részt vettek.

Egy kis ízelítő a koncertből videón.

Idén is felejthetetlen élményt adott a Kapocs-gála

2019.05.19.

Valóra vált a műsorszervezők álma a Pestszentimrei Sportkastélyban 23. alkalommal megrendezett Kapocs-gálán.

– Jelentem, sikerült a nagy múltú, lassan a hatvanadik születésnapját ünneplő iskola azon szándéka, hogy bemutassa összetartó közösségét, megmutassa sokszínű tevékenységét egy gálaműsor keretében – mondta a megnyitó beszédében Galgóczy Zoltán alpolgármester. – A pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt kihívást jelent minden évben új és izgalmas műsor összeállítása, azaz a Kapocs-gála. Miután végigolvastam a mai programban szereplő tizenkilenc műsorszám listáját, legyen az versmondás, ének- vagy táncprodukció, örömmel mondhatom, hogy az idei gála is felejthetetlen marad.

Mozgásvarázs - Többszáz ovisolimpikon a Pestszentimrei Sportkastélyban

2019.04.28.

Kétszáztíz kisgyermek, huszonegy csapat kicsinyei mérték össze tudásukat az idei ovisolimpián a Pestszentimrei Sportkastélyban. A XVI. Mozgásvarázs Olimpián a gyerekek mindent beleadtak, de a győzelmet ezúttal is csak egy csapat szerezhette meg. A díjakat Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át a nyerteseknek.

Tekintsék meg az ovisolimpiáról készült videót.

Jubiláló pedagógusokat ünnepeltek

2018.10.20.

A pedagógusokat ünnepelték Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Rózsa Művelődési Házban. Azokat az óvodapedagógusokat, általános- és középiskolai tanárokat köszöntötte az önkormányzat, akik 25, 30, illetve 40 évet töltöttek el a pályán.

Buzánszky Jenő ötlete nyomán itt 21. műfüves

2018.10.14.

Hetvenöt gyerek örülhetett annak az új focipályának, amelyből már – ezzel együtt – huszonegyépült a kerületben. Ahol a kerületi ovik közül van hely Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, ott ezzel már minden gyermek intézményben van ilyen sportpálya.  

Szeptemberre kész – Emeletet emelnek a Lurkó-ligeti Óvodára

2018.07.31.

Augusztus végére már el is készül Pestszentlőric-Pestszentimrén a Lurkó-ligeti óvoda bővítése, amihez bő egy hónapja, június derekán kezdtek hozzá.

Hagyományteremtés a Havannán – Bulival a vakációba

2018.06.12.

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg június 10-én a Kondor Béla Közösségi Ház az önkormányzat támogatásával vakációköszöntő családi napját.

Aranygála a legtehetségesebb felsősöknek

2018.06.11.

Egy nappal az alsó tagozatosok után, június 6-án, a kerület legtehetségesebb felső tagozatosai is bemutatkozhattak az Aranygálán a Kondor Béla Közösségi Házban. Természetesen a jutalmuk ezúttal sem maradt el.

A magyar hősök emlékére a szomorú évfordulón

2018.06.01.

A világháborúkban elesett magyar katonákra, valamint a diktatúrák áldozataira emlékezett Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata a pestszentlőrinci Kossuth téren lévő emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen.