Biztonságosabb a közlekedés a megújult járdákon

2019.08.24.

Nyáron is folytatódott a járdák felújítása Szent Imre-kertvárosban. Galgóczy Zoltán körzetében a korábbi ígéreteknek megfelelően évente mintegy 1,5 kilométer hosszú járdaszakasz újult, illetve újul meg önkormányzati forrásból.

– Idén is a legrosszabb állapotú járdák felújítását igyekeztünk tervbe venni. Vannak közöttük új járdaszakaszok is, nagyobb részben azonban a régi, elhasználódott, balesetveszélyes szakaszok felületének a felújítása történt meg – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A körzetben idén a Vedres Márk, a Nagyenyed, a Gyöngyfa, a Brassó, a Beremend, a Dráva, a Fiume és a Fogoly utca, illetve a Halomi út egy-egy szakaszának átépítése, valamint a Csíkszereda utcában egy új járdaszakasz építése valósult meg.

Csaknem 620 kilométer aszfaltozott járda van a kerületi önkormányzat kezelésében, s ennek egy része rossz állapotban van. A járdafelújítási program keretében évente 15–25 kilométernyi járda rekonstrukciója valósul meg a kerületben. A stabilitás és a fagyökerek elleni védekezés növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.

Pestszentlőrinc – A lakossági igények alapján újulnak meg a járdák

2019.04.15.

Idén 16 kilométer járda újul meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. 

A városrészben összesen 620 kilométer hosszú önkormányzati kezelésű járda van, amelynek megerősítését 2011-ben kezdte meg a kerület vezetése.

A járdafelújítási program keretében 2016-ban 14, 2017-ben 20 kilométert, 2018-ban pedig újabb 24 kilométernyi járda rekonstrukciója valósult meg.

Ezúttal hatszáz méter új járda épül a Bókayban

2018.04.11.

A Bókay-kertben több, párhuzamos fejlesztés folyik napjainkban. Többek között zajlik a BMX-pálya utolsó néhány simítása, a világítás korszerűsítése és egy szép, hosszú járda építése. A kivitelező Városgazda18 Zrt. munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az új járda mielőbb elkészüljön.

Szociális bérlakások újulnak meg, új járdák készülnek

2018.02.15.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre egyenletes fejlesztésére nagy figyelmet fordít az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?