A vásznon Szent Istvánban, Adyban, Rákócziban is gyönyörködhetünk

2019.01.21.

Simon Mária Veronika festőművész képeiből Magyarország nagyjai címmel nyílt kiállítás január a napokban a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). Szent Istvántól Rákócziig, Adytól Móricz Zsigmondig sok „nagyság” látható a galériában, rendkívül élethű megvalósításban.

A kiállítást Enyedi Béla zenész, daltulajdonos, szépíró nyitotta meg, aki méltatta, hogy Simon Mária Veronika milyen termékeny művész, több száz képe látható a világ különféle közintézményeiben. Hoffmann Katalin, Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor versekkel tette ünnepélyesebbé a megnyitót.

Magyari József festményeivel a lelkünknek üzen

2018.05.17.

Megnyílt Magyar József festőművész kiállítása a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). A művész nemcsak ebben a városrészben alkot, de itt él és oktat is. Örvendetes tapasztalni, hogy az helyi önkormányzat milyen nagy mértékben figyel a kultúrára, s milyen elkötelezetten támogatja a helyi művészeket a megjelenési lehetőségek biztosításával.

Reflexiók - a Velencei Biennálé ihlette alkotások

2018.02.01.

Hat éve támogatja Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a Velencei Biennálén való részvétel ösztöndíját, hogy a városrész vizualitással foglalkozó szakemberei megismerkedhessenek a kortárs művészet legújabb tendenciáival.

Mandalák kiállítása lélekről, szépségről, hazáról

2018.01.20.

Szemet gyönyörködtető művek a lélekről, a szépségről és a hazáról. MagDala – a magyar mandala címmel nyílt meg Németh Lívia mandalakiállítása január 11-én a Rózsa Művelődési Házban, Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának egyik patinás kulturális fellegvárában.

Ezeket a cikkeket olvastad már?