Megjött a nyuszi az idősek otthonába is

2019.04.21.

Megérkezett a nyuszi az Alacskai Úti Idősek Otthonába is. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata ezúttal is igyekezett megköszönni az időseknek azokat az aktív éveket, amelyekkel hozzájárultak a városrész fejlődéséhez.

A 65 év feletti kerületi lakosok mintegy húszezer csomagot vehettek át az önkormányzat képviselőitől. A városrész vezetése az adventi élelmiszerosztás után húsvétkor is igyekszik megkönnyíteni az idősek ünnepi készülődését.

„Utószilveszterező” nyugdíjasok Pestszentimrén

2019.01.16.

Február 1-én újból jöhetnek a nyugdíjasok a Pestszentimei Közösségi Házba (PIK), hogy a népszerű operett- és musicalslágerek révén szórakoztató órát tölthessenek el együtt. Mintha utószilvesztereznének egyet.

Legutóbb január 11-én énekelt nekik Pethő-Tóth Brigitta és Gencsev Gábor, akik évek óta havonta elhozzák nekik a vidámságot.

A két tehetséges ifjú művész az első perctől magával ragadja közönségét. A Mágnás Miskából Marcsi belépője vagy a Cintányéros cudar világ és a Hej, cigány megtette hatását. A Rég volt, a Fáj a szív és a Ma éjjel táncolnék szintén nagy sikert aratott az „ismerős” nézők előtt, akik legtöbbször együtt énekeltek a fiatal művészekkel.

– Három éve járunk ide, nagyszerű a közönség – mondták a művészek a műsor után, akik nemcsak a színpadon, de az életben is egy párt alkotnak. Brigitta, a József Attila Színház tagja, érdekes módon főleg prózai darabokban szerepel. Férje, Gábor szabadúszó, aki létre hozott egy utazó színházat Kacsóh Pongrác néven. Természetesen, ebben is kap szerepet párja…

Vándorkupa szépkorúaknak

2017.10.21.

Második alkalommal találkoztak az Őszikék Vándorkupa vetélkedőn a kerületi nyugdíjasok, amit az önkormányzat támogatása mellett a Somogyi Szociális Szolgálat rendezett. Ughy Attila polgármester fontosnak a nyugdíjasokkal való törődést, annak rendszeres érzékeltetését, hogy értékes alkotói a városrész életének.

Tekintsék meg az eseményről készült videót.

Burgonyaosztás nyugdíjasoknak

2017.10.17.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan idén ősszel is ingyenesen ad burgonyát a kerületben állandó lakcímmel rendelkező 65 éven felüli lakosok számára.

Ezeket a cikkeket olvastad már?