„Tanáraink jövőt adnak az ifjaknak”

2019.06.16.

– Akiket most köszöntünk, és átadjuk nekik az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat, mind ilyen elhivatott és elkötelezett mesterek, akiknek ezért kifejezzük nagyrabecsülésünket – hangsúlyozta Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester azon az ünnepségen, amelyen ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt oklevelet szerző kerületi pedagógusok kaptak méltó elismerést.

Huszonhat tanár, tanító és óvodapedagógust ünnepeltek ezen a napon a Kondor Béla Közösségi Házban.

A polgármester aláhúzta továbbá, hogy a mesterré válás útja sosem könnyű. Aki erre az ösvényre lép, jól tudja ezt, sőt talán épp ezért választotta magának ezt az élethivatást, a gyermekek nevelését, a pedagógusi pályát.

Jubiláló pedagógusokat ünnepeltek

2018.10.20.

A pedagógusokat ünnepelték Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Rózsa Művelődési Házban. Azokat az óvodapedagógusokat, általános- és középiskolai tanárokat köszöntötte az önkormányzat, akik 25, 30, illetve 40 évet töltöttek el a pályán.

Arany-, gyémánt-, vas- és rubintdiplomás pedagógusok köszöntése

2017.06.18.

Lévay Józsefné meghatódva vette át rubindiplomáját

A pedagógus mindig szolgálatban van. A jó tanár minden mozdulatból, életmozzanatból tanulni és okulni szeretne. Keresi a jót, a felemelőt, az értékeket – mondta egyebek ünnepi beszédében Ughy Attila polgármester, aki Pestszentlőrinc-Pestszentire idős pedagógusait köszöntötte. Köztudomású, hogy a XVIII. kerületben a városvezetés nagy figyelemmel van a pedagógusokra, minden tőle telhetőt megtesz, hogy munkafeltételeiket javítsa, megbecsültségüket egy életen át biztosítsa.