Az ajánlásokat elsőként adták le

2019.08.28.

Ughy Attila polgármester

Készülődnek a választásokra Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzati képviselőjelöltjei is. Ughy Attila polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő és csapata augusztus 26-án elsőként adta le az ajánlásokat.

A polgármester ezt írta:

“Tisztelettel jelentem be, hogy tegnap a kerületért dolgozó szövetségünk minden egyes önkormányzati képviselőjelöltje, valamint a személyem is leadta az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – a XVIII. kerületben elsőként. Mindenkinek köszönöm a támogatását! Megszolgáljuk a bizalmat”.

A Boney M. ámulatba ejtette a pestszentlőrincieket

2019.08.11.

Kitett magáért Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, egy igazi világsztárt, az eurodiszkó egyik legsikeresebb csapatát hívta meg fellépni az idén ötödik alkalommal megrendezett sörfesztiválra a Bókay-kertbe.

A Boney M. együttest 1976-ban egy nyugatnémet producer alapította négy olyan művésszel, akik karibi országokból származtak. A hetvenes–nyolcvanas években nagy sikerrel szerepelő csapat a későbbiekben többször cserélt tagokat, belőlük állt össze az a négyes, amely a Bókay-kertben lépett fel egy nagyon profi jazz-zenészekből álló zenekar kíséretében. Olyan dalaikat dúdolta a világ, mint a Sunny, a Rivers of Babylon, a Ma Baker vagy éppen a Rasputin. A fesztiválon minden nagy slágerük elhangzott.

Olyannyira hihetetlennek tűnt a kerületben, hogy a Boney M. jön hozzájuk, hogy sokan beugratásnak vették.

A kételyeket igyekezett eloszlatni Ughy Attila polgármester is, amikor a kezdés előtt nagyon röviden köszöntötte a közönséget és a fellépőket:

– Tudják, miért tartott ennyi ideig a soundcheck, vagyis az úgynevezett beállás? – tette fel a szónoki kérdést. – Mert sokan azt hitték, egy playback zenekar lép színpadra. Most mindenki láthatja, hogy nem így van. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A Boney M. sikere valóban meggyőzött mindenkit, fergeteges, emlékezetes estét varázsoltak a Bókay-kertbe.

Járomi Benjamin: Két bronz a Cápabajnokságon

2019.07.18.

Két bronzérmet szerzett Járomi Benjamin, a Pestszentlőrinc-Pestszentimrén működő Városgazda Utánpótlás Akadémia fiatal versenyzője a debreceni Cápabajnokságon. A többi korosztályban is világszínvonalon teljesítenek a gyerekek. A legjobb idők megegyeznek a legkeményebb német, brit, vagy amerikai bajnokságok eredményeivel. Járomi Benjamin igazán odatette magát és az eredményét tekintve meglepetést okozott. Habitusát ismerve még sok-sok ilyet tartogathat az ifjú úszópalánta.

Bernhardt Károly vezetőedző így értékelt:

„Beni az országos bajnokságon két olyan bronzot is megszerzett, amire egy évvel ezelőtt esélye sem volt. Egy éve remegett a döntőért és most a két legnehezebb számban – 200 pille 400 vegyes – korát meghazudtolóan éretten versenyzett. Én személyesen nagyon élveztem az egész versenyét. Igazi belevaló srác. Imád küzdeni, szereti a megmérettetést, izgul, de a legjobbat kipréseli magából. Iszonyatos időkkel verte meg saját magát. Szóval elképesztő. Nagyon büszkék vagyunk. Még 3 számban döntőztünk, de erre a két számra készültünk a legjobban.”

Bajor művészvendégek koncerteztek a Városházán

2019.07.16.

A kerületi németek meghívására Pestszentlőrinc-Pestszentimre bajorországi testvérvárosából, Rodingból érkezett vendégek tartottak kétórás koncertet a Városháza díszteremben.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Franz Schubert dalciklusának bemutatójára invitálta az érdeklődőket, akik a koncert keretében Holger Kruschina atya énekművész és Peter Kiener zongoraművész előadását csodálhatták meg.

Az előadáson Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek is részt vettek.

Egy kis ízelítő a koncertből videón.

Harcművészeti bemutató, részvétel üldözéses akcióban

2019.06.26.

Diákok és más kerületi érdeklődők vettek részt Pestszentlőrinc-Pestszentimre rendőrkapitányságának nyílt napján. A mintegy 450 látogató élvezettel nézte végig az önvédelmi harcművészeti bemutatót, volt részese számítógépes szimuláció segítségével üldözéses rendőrségi akciónak, ismerkedett a büntetésvégrehajtás intézményeinek belső életével.

A részletek a videón megtekinthetők.

Bókay-kert Park strand: megújult nagymedence, megfizethető árak

2019.06.17.

A megújult nagymedencét élvezettel vették birtokukba a Bókay-kerti Park strand látogatói ebben a hatalmas forróságban. A levegő rendszeresen harminc fölötti hőmérsékletében jól hűsített a víz 27-28 Celsius-fokos enyhesége.

A csempeburkolatot a téli hideg tönkretette, ezért kék színű, korszerű fóliaborítással látták el. Kicserélték továbbá a hozzá tartozó külső peremrészt is.

Megújult medence várja a strandolókat a Bókay-kertben

2019.05.25.

Május utolsó 31-én nyit Bókay Park Strand, amelynek strandmedencéje megújulva várja a kikapcsolódni vágyókat. A külső medence burkolata mára nagyon elöregedett, ezért volt szükség a beavatkozásra.

A felújítás során kicserélték a mára meglehetősen elöregedett, 20 éves csempeburkolat.

Idén is felejthetetlen élményt adott a Kapocs-gála

2019.05.19.

Valóra vált a műsorszervezők álma a Pestszentimrei Sportkastélyban 23. alkalommal megrendezett Kapocs-gálán.

– Jelentem, sikerült a nagy múltú, lassan a hatvanadik születésnapját ünneplő iskola azon szándéka, hogy bemutassa összetartó közösségét, megmutassa sokszínű tevékenységét egy gálaműsor keretében – mondta a megnyitó beszédében Galgóczy Zoltán alpolgármester. – A pedagógusoknak és a tanulóknak egyaránt kihívást jelent minden évben új és izgalmas műsor összeállítása, azaz a Kapocs-gála. Miután végigolvastam a mai programban szereplő tizenkilenc műsorszám listáját, legyen az versmondás, ének- vagy táncprodukció, örömmel mondhatom, hogy az idei gála is felejthetetlen marad.

Tavaszi Zeneünnep – napsütést hoz a lelkekbe

2019.05.18.

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat hagyományaihoz híven minden évben megtartja a Tavaszi Zeneünnepet. Az intézmény szép épületének kertjében ezúttal is egy nagyobb sátrat kellett felállítani, hogy a fellépőket és a vendégeket védje az eső ellen. Ettől azonban a hangulat talán felfokozottabb is volt. Az általános iskolából érkező gyerekek és az egyes intézményekből fellépni jött különböző korosztályokat átívelő énekesek, táncosok élvezték a sátor családiasabb hangulatát.

Megnyitó beszédében Dömötör István alpolgármester a zenéhez fűződő személyes viszonyát osztotta meg a rendezvény közönségével. Csodálatát fejezte ki azok iránt, akik a zenét képesek olyan módon átadni, hogy azzal a nagyobb közönségnek is örömet tudnak szerezni. Az éppen esős időjárásra utalva elmondta, hogy a zene az, amely bármilyen körülmények között vidámságot, napsütést tud varázsolni az emberek életébe.

Kilencven évesen is a munka az első

2019.04.25.

A kilencvenedik évében járó Karmazsin Jánosné művelődésszervező vehette át a Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre kitüntetést 53 évi munkája után Ughy Attila polgármestertől. A szakember a Pestszentimrei Közösségi Ház elődjének a vezetője volt hosszú időn keresztül, és a helyi közművelődés motorja a mai napig.

Hat éves kora óta él a kerületben. – Kispesten születtem, emlékezetes esztendőben: 1929-ben, a gazdasági válság első évében – meséli. – Nagyapám az első világháború sérültje volt, pénzbeli kártérítésre akkoriban nemigen számíthatott, de a frissen parcellázott Pestszentimrén sikerült egy kis telekhez jutnia és házat építenie.

Ezeket a cikkeket olvastad már?