A gyurcsányista Szaniszló merényletet követett el a demokrácia ellen

2020.07.09.

A XVIII. kerület balliberális vezetése megszüntette a napirend előtti felszólalások lehetőségét. Hol vannak a jogvédők, most miért nem sivalkodnak, mi ez a kettős mérce?

A Fletó-fan Szaniszlót zavarja a demokrácia, de nagyon!

Így kormányoztok ti. Avagy a főváros XVIII. kerületében élesben mutatkozik meg, mi fán terem a demokrácia a balliberálisok számára, hogyan értelmezi az érdemi politikai vitát, a nyilvánosságot, az átláthatóságot és a közélet tisztaságát a szivárványos szörnykoalíció. Pestszentlőrinc-Pestszentimre fura ura, a szottyos szegfűt Special Feri Edition kollekcióra cserélő, vagyis szörnyen elvhű Szaniszló Sándor polgármester és lakájcsapata olyan tett, amit ha az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP meghúzna, alighanem aznap indulna az n+egyedik S(z)argentini-vizsgálat Brüsszelben a” jogállamiságot lábbal tipró, autoriter, diktátor rezsim” ellen.

Ezúttal viszont nagy a kuss, vágni lehet a csöndet. De mi is történt?

A neogyurcsányista Szaniszló elvtárs által vezetett XVIII. kerületben a balliberális városvezetés az SZMSZ átírásával eltörölte a napirend előtti felszólalás lehetőségét az önkormányzat képviselő-testületi ülésein, meggátolva ezzel, hogy a széles közvélemény, valamint a média számára figyelemfelhívó módon az ülések elején tematizáljanak fontos (netán titkolt, rejtegetett) helyi ügyeket (via Magyar Hírlap). Tehát mocskos kis trükköt alkalmazva kiiktatták a valamennyi közpolitikai fórum egyik legfontosabb, legjelentőségteljesebb elemének számító aktust. A Fidesz-KDNP-s politikusok innentől kezdve csak és kizárólag arról beszélhetnek, mondhatják el véleményüket, álláspontjukat, amiről a balliberális városvezetés jónak látja, azaz amit Szaniszló és csicskásai napirendre vesznek. Ne legyen kétségünk afelől, hogy amennyiben a napirendi pontok vitájában igyekeznének rávilágítani egy-egy, a balliberálisok számára kínos ügyre, az ülésvezető DáKó-párti rögvest beléjük fojtaná a szót...

„Ez a módosítás teljesen kiüresíti a lehetőségeinket, hiszen éppen azt a célt szolgálta, hogy a napirendi pontok közé fel nem vett témákról elmondhassuk a véleményünket, olyan problémákat vessünk fel, amelyeket a kerületet irányító többség nem tartott elég fontosnak. Kíváncsi lennék, hogy a napirend előtti felszólalás lehetőségét nálunk eltörlő pártok mit szólnának, ha a parlamentben is törölnék ezt a demokratikus eszközt” – rántotta le a leplet a balliberális kettős mércéről Tóth Kálmán, a helyi Fidesz-frakcióvezető.

Persze, ha jobban belegondolunk, a jobboldal még örülhet, hogy „olcsón” megúszta. Emlékeztek a régi Lenin-viccre? Na, ugye! Szaniszló elvtárs is „remek” ember, hisz akár közéjük is lövethetett volna...

Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11.

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Győztek az óvodapedagógusok, győztek a dolgozók, győztek a szülők, győztek a gyerekek: avagy győzött az igazság! Budapest Főváros Kormányhivatala odapörkölt a szottyadt szegfűt trendi Special Feri Edition szerkóra cserélő Szaniszló Sándornak, és megüzente: jogsértő a DK-s igyekezet Pestszentlőrinc és Pestszentimre 29 óvodájának összevonására.

A gyurcsányista polgármester akkora demokrata, hogy a tisztaság, az átláthatóság, az együttműködés és az érintettekkel való egyeztetés jegyében a veszélyhelyzet leple alatt ÉRDEMI TÁRSADALMI PÁRBESZÉD NÉLKÜL, RENDKÍVÜLI ELJÁRÁSSAL akarta egyesíteni az ovikat. Szaniszló mestertervét – melyet az ugyancsak gyurcsányista alpolgármester, Ferencz István is tákolgatott – hatalmas ellenállás, széles körű tiltakozás kísérte a XVIII. kerületben. Több mint nyolcszázan írták alá az átszervezés elleni online petíciót. A városvezetést azonban nem hatották meg az észérvek, sem a szép szó, erőből akart tarolni, átgázolva mindenen és mindenkin.

Erre a neokommunista vircsaftra mondott nemet a kormányhivatal!

„Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívással kereste meg az önkormányzatot, mert úgy találta, hogy nem volt jogszerű ez a döntéshozatali folyamat. Ennek értelmében – ha nem kíván további jogsértést elkövetni – a polgármesternek hatályon kívül kell helyeznie a meghozott döntést”

– közölte közösségi oldalán Kucsák László, a Fidesz választókerületi elnöke.

Az akarnok zsarnok egyelőre hallgat, akár a sír. A néma Szaniszló mindenesetre választhat, belebonyolódik a jogsértésbe vagy visszahőköl végre. Bárhogy is dönt, legjobban teszi, ha felköp, és alááll. Legalább nem hervad el, mint a vörös szegfűje...

Bajkaiék Trianon-emlékművet avattak, míg Szaniszló ármánykodik

2020.06.03.

Magánszemélyek fogtak össze, hogy Pestszentlőrincen is méltó emlékhelye legyen a magyarságot megcsonkító, a nemzetet szétszabdaló százéves történelmi igazságtalanságnak. Ha már igazságtalanság: miközben a civilek a nemzeti összetartozás előtt tisztelegnek, a magyarellenességgel beoltott DK gyurcsányista polgármestere az óvodák és dolgozóik ellen folytat boszorkányüldözést.

Lomnici Zoltán és Bajkai István koszorúz a Hargata téri emlékműnél. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nemes kezdeményezés, de – persze – ez sem a hervadt szegfűt Special Feri Edition szerkóra cserélő Szaniszló Sándorhoz kötődik:

Trianon-emlékművet avattak a főváros XVIII. kerületben, az egykori pestszentlőrinci cserkészház udvarán egy nappal a diktátum százéves évfordulója előtt.

A magánkezdeményezésből létrehozott műalkotást, amely fémből készült kopjafákra festett részletekből jeleníti meg a történelmi Magyarország körvonalait, Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő és idősebb Lomnici Zoltán, Legfelső Bíróság egykori vezetője, a Szent István 2025 testület társelnöke avatta fel. Bajkai István beszédében leszögezte: nem kétséges, hogy Trianon a magyarság életében az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb trauma. Az első világháborút követő évek történelmi eseményeit és a Magyarországot ért veszteségeket is részletesen felidézve a politikus azt mondta: az alkotás arra emlékeztet, hogy Magyarország 1920. június 4-én megtörettetett. Ugyanakkor – tegyük hozzá – máig életben maradt, nem hagyta magát kivégezni. Lomnici Zoltán pedig kiemelten, hogy a trianoni békediktátum több százezer magyar jogfosztásának, elüldöztetésének kezdete volt.

Ahogy jeleztük, a magyarság összetartozását, örök és elválaszthatatlan egységét is szimbolizáló alkotáshoz természetesen semmi köze sincs a kerület gyurcsányista fura urának. De ha már veszteség, jogfosztás és elűzetés, Szaniszló Sándor továbbra sem nyugszik, veszélyhelyzeti egyeduralmával élve, pontosabban visszaélve folytatja egyszemélyes hadjáratát a helyi óvodák és azok dolgozói ellen. Vagyis megtalálta az „ideális” (értsd: védtelennek tűnő) ellenséget a gyermekgondozó, gyermeknevelő intézmények és az óvodapedagógusok személyében. Megáll az ész, de tényleg!

Elvenné az ovik önállóságát a gyurcsányista Szaniszló - a szülők tiltakoznak

Már több mint hatszázan tiltakoznak a DK-ssá átvedlett Szaniszló Sándor brutális és oktrojált központosítási törekvése ellen. A XVIII. kerületben is csúcsra jár a balliberális gőzhenger és véleménydiktatúra. Koronavírus-világjárvány, egészségügyi védekezés, gazdasági krízis ide vagy oda, újabb szaftos botránytól hangos a XVIII.

Pestszentlőrinc és Pestszentimre DáKó-párti vezetője brutális és oktrojált központosítási mestertervet főzött ki a szivárványos (de leginkább mégis Fletó-szagú) boszorkánykonyhájában. A szégyenpolgármester rendkívüli eljárással, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül készül összevonni a XVIII. kerület huszonkilenc óvodáját a jól csengő „BP18 Egyesített Óvoda” néven. A helyi Fidesz-KDNP ellenzi az átszervezést, mely a jelenleg működő 134 csoport helyett 114-gyel számol, no meg „humánerőforrás-átcsoportosítással” az óvodák között (vagyis a dolgozók átvezénylésével; netán leépítésekkel, ahogy a balliberóknál szokás, ki tudja, mit hoz az élet...). Az érintettek petícióval tiltakoznak a munkahelyeket veszélyeztető és a gyermekek érdekeit csorbító szánalomhatározat ellen, az online aláírásgyűjtéshez cikkünk megjelenésekor már jóval több mint 800 fő csatlakozott – ITT LEHET TÁMOGATNI!

Szülői petíció a XVIII. kerületi óvodák összevonása ellen

A XVIII. kerület polgármestere a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárás keretében, Magyarországon példa nélküli mértékben, 20 óvoda és 9 tagóvoda önállóságát, egyszemélyes határozattal kívánja megszüntetni. Jogutódként 1 óvodát hozna létre 28 tagóvodával. Mindezt három hét alatt, éppen a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenülő érdemi szakmai- és szülői egyeztetés nélkül.

A szakmai és a társadalmi nyomás mellett – esetleg – a Fővárosi Kormányhivatal állíthatja meg a gyurcsányista ámokfutást. A helyi Fidesz ugyanis – via Magyar Hírlap – az illetékes területi kormányzati igazgatási szervhez fordult: meggyőződésük szerint Mr. Demokrata, azaz Szaniszló elvtárs a veszélyhelyzeti felhatalmazással visszaélve, törvénytelenül vonja össze a huszonkilenc ovit. Ha a hatóság is így látja, avagy megállapítja a jogsértést, és a széles összefogásba tömörülő szülők mellé áll, akkor – legalább egy időre biztos – lőttek az álságos centralizációnak.

Így legyen! Óvja a helyi lakosságot a Gonosztól a Hargita téri kereszt! Mert az nem lehet, hogy aljas, erkölcstelen, becstelen szándékok és ordas eszmék konspirációi révén a XVIII. kerület közössége megtörettessen. Nem, nem, soha!

Elvenné az ovik önállóságát a gyurcsányista Szaniszló – a szülők tiltakoznak

2020.05.20.

Már több mint hatszázan tiltakoznak a DK-ssá átvedlett Szaniszló Sándor brutális és oktrojált központosítási törekvése ellen. A XVIII. kerületben is csúcsra jár a balliberális gőzhenger és véleménydiktatúra.

A kaján vigyor üzenete: döntöttem, kuss a nevetek! Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Koronavírus-világjárvány, egészségügyi védekezés, gazdasági krízis ide vagy oda, újabb szaftos botránytól hangos a XVIII. kerület, ahol a maga valóságában bontakozik ki és mutatkozik meg, milyen is az, mikor hatalomhoz jut a Gyurcsány-szagú balliberális szivárványkoalíció. Pestszentlőrinc és Pestszentimre fura ura, a szennyes szegfűs szerelést legújabban a DáKó-párt mezét magára öltő Szaniszló Sándor ugyanis magasról tesz arra, mit szeretnének a körzetben élők, mik lennének a szakma érdekei, és egy tollvonással brutális központosításra készül: aktuális áldozata a köznevelés.

Szaniszló elvtárs a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárással, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül készül összevonni a XVIII. kerület huszonkilenc óvodáját a jól csengő „BP18 Egyesített Óvoda” néven. A helyi Fidesz-KDNP ellenzi az átszervezést, mely a jelenleg működő 134 csoport helyett 114-gyel számol, no meg „humánerőforrás-átcsoportosítással” az óvodák között (vagyis a dolgozók átvezénylésével...). Az érintettek petícióval tiltakoznak a határozat ellen, az online aláírásgyűjtéshez cikkünk megjelenésekor jóval több mint 600 fő csatlakozott. A szülők kezdeményezésére indult akció egyebek mellett leszögezi: az egy intézményhálózatba szervezett óvodai rendszer rosszul és felületesen előkészített, nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amelyek az átalakítás miatt a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni.

A petíció úgy kezdődik: a XVIII. kerület polgármestere a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárás keretében, Magyarországon példa nélküli mértékben, 20 óvoda és 9 tagóvoda önállóságát, egyszemélyes határozattal kívánja megszüntetni. Jogutódként 1 óvodát hozna létre 28 tagóvodával. Mindezt három hét alatt, éppen a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenülő érdemi szakmai- és szülői egyeztetés nélkül. Érdekességként említi meg: a határozat a veszélyhelyzeti eljárást a 2011./CXXVIII. tv. 46.§ (4) bekezdésére alapozza, ám ez a szervezeti átalakításokat határozottan és kiemelten megtiltja.

„A határozatot rosszul és felületesen előkészítettnek tartjuk. Nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amik az átalakítás okán a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni és az általa előnyként feltüntetett állítások nem tartalmaznak sem konkrétumokat, sem a megvalósításra, illetve a fenntarthatóságra vonatkozó számításokat és elképzeléseket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az összevonás fő célja a gazdasági optimalizálás, a dokumentum nem tartalmaz pénzügyi, gazdaságossági kalkulációkat, ahogyan garanciákat sem. Elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartunk egy munkahelyeket veszélyeztető, költségeket rövid- és középtávon – saját elemzésük szerint is – növelő beruházást.

Elfogadhatatlannak tartunk a gyermeknevelést és oktatást elsősorban gazdasági szempontból megközelítő mindenféle intézkedést. A gyermekek érdekeit e témakörben mindenek felett kell értékelni! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az átszervezés miatt a humánerőforrás átcsoportosításával számolva, a nem elhanyagolható érdeksérelmeken felül, nem veszik figyelembe a gyermekek és az óvónők igényeit. Elfogadhatatlannak tartjuk az intézményeket képviselő, azok értékeiért dolgozó – szakmai, munkaerő- és gazdasági erőforrásait az adott óvodához igazító és felkutató – intézményvezetők ellehetetlenítését, az egészséges versenyhelyzet kiiktatását” – üzenik az akarnok neogyurcsányistának a szülők, a kerületében élők.

Azt is leszögezik: „a határozat kifejezetten kimondja, hogy jelenleg a kerületben az óvodai nevelés és oktatás színvonala magas, sokszínűsége pedig hatékony. Szakmailag tehát semmi nem indokolja ezt a társadalmi konzultációt nélkülöző, az érintettek érdekeit ilyen súlyos mértékben semmibe vevő veszélyhelyzeti – de azzal semmilyen összefüggésben nem álló – intézkedést.”

Az aláírók végül arra is kitérnek, mivel a jelenlegi veszélyhelyzetben jogszabály nem teszi lehetővé párbeszéd kezdeményezését sem szakmai, sem szülői fórumok keretében, ezért szükségesnek tartják a határozat visszavonását és egy többoldalú, érdemi konzultáció lehetőségének megteremtését a veszélyhelyzet elmúltával. Sajtóhírek szerint törvényességi aggályaikkal többen a kormányhivatalhoz fordultak.

Az européer ultrademokrata Szaniszló elvtárs egyelőre a füle botját se mozgatja, nem úgy tűnik, mint aki hajlandóságot mutatna a döntés visszavonására, a többoldalú, érdemi konzultációra. A jelek szerint magasról tesz az emberek véleményére. Kimutatta a foga fehérjét, vagyis megmarad az önző és öncélú erőpolitikánál. Így állunk: a XVIII. kerületieknek sem jutott más, mint ez az ócska, szemét balliberális vircsaft. Ami nem ismer se istent, se embert. Csak az erőből ért. Ezért kell most az érintetteknek, a szakmai szereplőknek, a szülőknek és a józan gondolkodású lakosoknak egységet és erőt mutatniuk, hogy térdre kényszeríthessék az ármánykodót!

Hagyomány lesz a közösségi szeretet

2017.09.13.

Az önkormányzat célkitűzéseivel összhangban az augusztus vége, a szeptember mindig mozgalmas a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet híveinek életében. Tagjai alapvetően azért találkoznak, hogy kötetlen beszélgetés révén kerüljenek még közelebb egymáshoz. Ughy Attila polgármester a közösségépítés elkötelezett támogatója, s nagy energiákkal segíti mind a világi, mind az egyházi keretek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését. Az Agapé Gyülekezet ötvözi a kettőt, s ez külön elismerésre méltó kezdeményezés, amely lassan hagyománnyá válik.

Nyertek a golfosok Tótvázsonyban

2017.08.02.

Ki gondolná, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén golf klub is működik. Pedig működik, s nem is akárhogyan. Mint a felvételen is látható, az Ughy Attila polgármester széleskörű figyelmességének köszönhetően dolgozó egyesületbe a legkülönbözőbb korosztályból gyűlnek össze a tagok, s szállítják a versenyekről a jó eredményt.

Szívügyüknek tekintik az iskolákat továbbra is

2017.04.04.

Köznevelésbarát önkormányzatnak tartja magát Pestszentlőrinc-Pestszentimre városvezetése. Vallják, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, az önkormányzatnak pedig épp olyan fontos kötelessége, mint az óvodának, iskolának, hogy a maga eszközeivel hozzájáruljon e tehetség kibontakoztatásához.

Ezeket a cikkeket olvastad már?