Jogsértésen kapták a gyurcsányista polgármestert

2020.06.11.

Szaniszló Sándornak immár papírja van a veszélyhelyzeti önkényről: kimondták, hogy nem jogszerűen akarta összevonni a XVIII. kerület 29 óvodáját.

Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Győztek az óvodapedagógusok, győztek a dolgozók, győztek a szülők, győztek a gyerekek: avagy győzött az igazság! Budapest Főváros Kormányhivatala odapörkölt a szottyadt szegfűt trendi Special Feri Edition szerkóra cserélő Szaniszló Sándornak, és megüzente: jogsértő a DK-s igyekezet Pestszentlőrinc és Pestszentimre 29 óvodájának összevonására.

A gyurcsányista polgármester akkora demokrata, hogy a tisztaság, az átláthatóság, az együttműködés és az érintettekkel való egyeztetés jegyében a veszélyhelyzet leple alatt ÉRDEMI TÁRSADALMI PÁRBESZÉD NÉLKÜL, RENDKÍVÜLI ELJÁRÁSSAL akarta egyesíteni az ovikat. Szaniszló mestertervét – melyet az ugyancsak gyurcsányista alpolgármester, Ferencz István is tákolgatott – hatalmas ellenállás, széles körű tiltakozás kísérte a XVIII. kerületben. Több mint nyolcszázan írták alá az átszervezés elleni online petíciót. A városvezetést azonban nem hatották meg az észérvek, sem a szép szó, erőből akart tarolni, átgázolva mindenen és mindenkin.

Erre a neokommunista vircsaftra mondott nemet a kormányhivatal!

„Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívással kereste meg az önkormányzatot, mert úgy találta, hogy nem volt jogszerű ez a döntéshozatali folyamat. Ennek értelmében – ha nem kíván további jogsértést elkövetni – a polgármesternek hatályon kívül kell helyeznie a meghozott döntést”

– közölte közösségi oldalán Kucsák László, a Fidesz választókerületi elnöke.

Az akarnok zsarnok egyelőre hallgat, akár a sír. A néma Szaniszló mindenesetre választhat, belebonyolódik a jogsértésbe vagy visszahőköl végre. Bárhogy is dönt, legjobban teszi, ha felköp, és alááll. Legalább nem hervad el, mint a vörös szegfűje...

Elvenné az ovik önállóságát a gyurcsányista Szaniszló – a szülők tiltakoznak

2020.05.20.

Már több mint hatszázan tiltakoznak a DK-ssá átvedlett Szaniszló Sándor brutális és oktrojált központosítási törekvése ellen. A XVIII. kerületben is csúcsra jár a balliberális gőzhenger és véleménydiktatúra.

A kaján vigyor üzenete: döntöttem, kuss a nevetek! Fotó: Facebook/Szaniszló Sándor

Koronavírus-világjárvány, egészségügyi védekezés, gazdasági krízis ide vagy oda, újabb szaftos botránytól hangos a XVIII. kerület, ahol a maga valóságában bontakozik ki és mutatkozik meg, milyen is az, mikor hatalomhoz jut a Gyurcsány-szagú balliberális szivárványkoalíció. Pestszentlőrinc és Pestszentimre fura ura, a szennyes szegfűs szerelést legújabban a DáKó-párt mezét magára öltő Szaniszló Sándor ugyanis magasról tesz arra, mit szeretnének a körzetben élők, mik lennének a szakma érdekei, és egy tollvonással brutális központosításra készül: aktuális áldozata a köznevelés.

Szaniszló elvtárs a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárással, bármiféle társadalmi egyeztetés nélkül készül összevonni a XVIII. kerület huszonkilenc óvodáját a jól csengő „BP18 Egyesített Óvoda” néven. A helyi Fidesz-KDNP ellenzi az átszervezést, mely a jelenleg működő 134 csoport helyett 114-gyel számol, no meg „humánerőforrás-átcsoportosítással” az óvodák között (vagyis a dolgozók átvezénylésével...). Az érintettek petícióval tiltakoznak a határozat ellen, az online aláírásgyűjtéshez cikkünk megjelenésekor jóval több mint 600 fő csatlakozott. A szülők kezdeményezésére indult akció egyebek mellett leszögezi: az egy intézményhálózatba szervezett óvodai rendszer rosszul és felületesen előkészített, nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amelyek az átalakítás miatt a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni.

A petíció úgy kezdődik: a XVIII. kerület polgármestere a veszélyhelyzetre való hivatkozással, rendkívüli eljárás keretében, Magyarországon példa nélküli mértékben, 20 óvoda és 9 tagóvoda önállóságát, egyszemélyes határozattal kívánja megszüntetni. Jogutódként 1 óvodát hozna létre 28 tagóvodával. Mindezt három hét alatt, éppen a veszélyhelyzet miatt ellehetetlenülő érdemi szakmai- és szülői egyeztetés nélkül. Érdekességként említi meg: a határozat a veszélyhelyzeti eljárást a 2011./CXXVIII. tv. 46.§ (4) bekezdésére alapozza, ám ez a szervezeti átalakításokat határozottan és kiemelten megtiltja.

„A határozatot rosszul és felületesen előkészítettnek tartjuk. Nem mérlegeli és konkretizálja azokat a hátrányokat, terheket, amik az átalakítás okán a gyermekeket, szülőket, dolgozókat fogják érni és az általa előnyként feltüntetett állítások nem tartalmaznak sem konkrétumokat, sem a megvalósításra, illetve a fenntarthatóságra vonatkozó számításokat és elképzeléseket. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az összevonás fő célja a gazdasági optimalizálás, a dokumentum nem tartalmaz pénzügyi, gazdaságossági kalkulációkat, ahogyan garanciákat sem. Elfogadhatatlannak és érthetetlennek tartunk egy munkahelyeket veszélyeztető, költségeket rövid- és középtávon – saját elemzésük szerint is – növelő beruházást.

Elfogadhatatlannak tartunk a gyermeknevelést és oktatást elsősorban gazdasági szempontból megközelítő mindenféle intézkedést. A gyermekek érdekeit e témakörben mindenek felett kell értékelni! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az átszervezés miatt a humánerőforrás átcsoportosításával számolva, a nem elhanyagolható érdeksérelmeken felül, nem veszik figyelembe a gyermekek és az óvónők igényeit. Elfogadhatatlannak tartjuk az intézményeket képviselő, azok értékeiért dolgozó – szakmai, munkaerő- és gazdasági erőforrásait az adott óvodához igazító és felkutató – intézményvezetők ellehetetlenítését, az egészséges versenyhelyzet kiiktatását” – üzenik az akarnok neogyurcsányistának a szülők, a kerületében élők.

Azt is leszögezik: „a határozat kifejezetten kimondja, hogy jelenleg a kerületben az óvodai nevelés és oktatás színvonala magas, sokszínűsége pedig hatékony. Szakmailag tehát semmi nem indokolja ezt a társadalmi konzultációt nélkülöző, az érintettek érdekeit ilyen súlyos mértékben semmibe vevő veszélyhelyzeti – de azzal semmilyen összefüggésben nem álló – intézkedést.”

Az aláírók végül arra is kitérnek, mivel a jelenlegi veszélyhelyzetben jogszabály nem teszi lehetővé párbeszéd kezdeményezését sem szakmai, sem szülői fórumok keretében, ezért szükségesnek tartják a határozat visszavonását és egy többoldalú, érdemi konzultáció lehetőségének megteremtését a veszélyhelyzet elmúltával. Sajtóhírek szerint törvényességi aggályaikkal többen a kormányhivatalhoz fordultak.

Az européer ultrademokrata Szaniszló elvtárs egyelőre a füle botját se mozgatja, nem úgy tűnik, mint aki hajlandóságot mutatna a döntés visszavonására, a többoldalú, érdemi konzultációra. A jelek szerint magasról tesz az emberek véleményére. Kimutatta a foga fehérjét, vagyis megmarad az önző és öncélú erőpolitikánál. Így állunk: a XVIII. kerületieknek sem jutott más, mint ez az ócska, szemét balliberális vircsaft. Ami nem ismer se istent, se embert. Csak az erőből ért. Ezért kell most az érintetteknek, a szakmai szereplőknek, a szülőknek és a józan gondolkodású lakosoknak egységet és erőt mutatniuk, hogy térdre kényszeríthessék az ármánykodót!

Ezeket a cikkeket olvastad már?