Snapszer, ulti ¬ – Nyugdíjasok kártyaversenye

2019.03.22.

Ahogy a kártyajárás, úgy a szerencse is forgandó. Pestszentlőrinc-Pestszentimre nyugdíjasai közül sokan szívesen töltik a zöldasztal mellett idejük egy részét.

Március 19-én először versenyben mérethették meg magukat a Somogyi László Szociális Szolgálat épületében. Harmincan ültek asztalhoz, három órán keresztülverték a blattot, míg elértek a végére. A kártyabajnok Diósi András, a Somogyi László Szociális Szolgáltató klub tagja lett, őt követte Huszti Józsefné és Serfőző Béla, akik a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület tagjai. A verseny tisztaságáért, a kerületben élő Tolnai Béla, a Magyar Ulti Szövetség bírója felelt.

A versenyzők között egy házaspár is rajthoz állt. Csízi László és felesége, Aranka odahaza is sokat kártyázik. Kedvenc játékuk a snapszer és az ulti. Csízi László szerint az ulti nehezebb, ott jobban oda kell figyelni. Ő egyébként többször nyert már ulti- és snapszerversenyen, most azonban nem sikerült.

Részt vett a versenyen Dömötör István alpolgármester is, aki bevallottan nyerni érkezett a megmérettetésre, de ezúttal nem szegődött mellé a szerencse. Régóta vallja, hogy azzal tiszteli meg az ellenfeleit, hogy le akarja őket győzni. Most azonban az ellenfeleknek sikerült eredményesebben „megtisztelniük” őt.

Ezeket a cikkeket olvastad már?