Bajor művészvendégek koncerteztek a Városházán

2019.07.16.

A kerületi németek meghívására Pestszentlőrinc-Pestszentimre bajorországi testvérvárosából, Rodingból érkezett vendégek tartottak kétórás koncertet a Városháza díszteremben.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Franz Schubert dalciklusának bemutatójára invitálta az érdeklődőket, akik a koncert keretében Holger Kruschina atya énekművész és Peter Kiener zongoraművész előadását csodálhatták meg.

Az előadáson Szarvas Attila és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek is részt vettek.

Egy kis ízelítő a koncertből videón.

Rajzverseny – Akkor igazi a művészet, ha Isten felé mutat

2018.02.22.

Már a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola k

apujában fogadta a vendégeket Magyar József festőművész, egyben a református általános iskolák Jézus élete című Kárpát-medencei rajzversenyéhez kapcsolódó kiállítás és díjátadó szervezője február 16-án. A díjakhoz Pestszentlőrincz-Pestszentimre önkormányzatának támogatása is jelentős mértékben hozzájárult. 

Egymáshoz közeledő felekezetek

2017.12.04.

Vitathatatlan, hogy a búcsúzni készülő év legkiemelkedőbb egyházi eseménysorozata a Reformáció 500 volt, amelynek keretében számtalan programot rendeztek és kínáltak a kerületben. Szarvas Attilát, az egyházi ügyekért felelős alpolgármestert a reformáció ünnepi évének a tapasztalatairól kérdeztük.

Mászóvár és macis hinta a Pöstyén téren

2017.11.25.

Két új játszóeszközzel bővült a szemeretelepi Pöstyén téren lévő játszótér, amelyet egyúttal fel is újítottak. Az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat minden olyan lakossági kezdeményezésnek örül, amelynek nyomán szebbé, használhatóbbá válik egy-egy közterület.

A kulturális élet pestszentlőrinci kovásza

2017.04.21.

A XVIII. kerületi Teleki utcai magánalapítású galéria igyekszik a helyi kulturális élet kovásza lenni. A galéria rendhagyó akciókkal igyekszik a szélesebb közönséghez is szólni. Ughy Attila polgármester a legújabb kiállítás megnyitóján meleg szavakkal jelezte, hogy közel áll a szívéhez a galéria.

Ezeket a cikkeket olvastad már?