Pestszentlőrincen kezdődött el a földutak leburkolása

2019.07.15.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata volt a legdinamikusabb a földutak leburkolására kiírt pályázatban foglalt kormányzati támogatás elnyerésére törekedve, ezért itt kezdődhetett el a Budapesti Útépítési Program kivitelezése. Az elkészült útszakasz ünnepélyes átadásán Tarlós István főpolgármester is jelen volt.

Pestszentlőrinc – A lakossági igények alapján újulnak meg a járdák

2019.04.15.

Idén 16 kilométer járda újul meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. 

A városrészben összesen 620 kilométer hosszú önkormányzati kezelésű járda van, amelynek megerősítését 2011-ben kezdte meg a kerület vezetése.

A járdafelújítási program keretében 2016-ban 14, 2017-ben 20 kilométert, 2018-ban pedig újabb 24 kilométernyi járda rekonstrukciója valósult meg.

Ferihegy – Az éjszakai repülés tilalmának megvalósítása a cél

2019.02.26.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere határozottan kiállt a kerületi lakosok érdekében a ferihegyi zaj csökkentéséért.

Ughy Attila: Az önkormányzat követeli a zajterhelés csökkentését!

2019.02.19.

A kormánnyal való párbeszéd elkezdődött a repülőtér forgalmával, zaj- és légszennyezésével kapcsolatban. A múlt héten összehívott megbeszélésen számos pontban léptünk előre, hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében Ughy Attila polgármester. Kijelentette, be kell vezetni az éjszakai időszakra vonatkozó EGYEDI ZAJTERHELÉS fogalmát a jelenleg érvényben lévő, egyenértékű zajterhelés helyett. Így ugyanis az éjszaka alatt előforduló legmagasabb, maximum értékű zajterhelést veszik majd alapul a számítások, és ehhez igazítják a mérések eredményét is.

Ennek érdekében Ughy Attila kezdeményezte a szabványos zajmérő készülékek kihelyezését az érintett XVIII. kerületi pontokon, akár az érintett lakosok bevonásával is. A zajterhelésben érintett szervezetek az európai hatóságok bevonásával megvizsgálják az eredeti, a XVIII. kerület lakói számára kedvezőbb, 2018. augusztus 16. előtti állapot visszaállításának lehetőségét, amennyiben az nem érinti hátrányosan a repülés biztonságát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?