Az ajánlásokat elsőként adták le

2019.08.28.

Ughy Attila polgármester

Készülődnek a választásokra Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzati képviselőjelöltjei is. Ughy Attila polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő és csapata augusztus 26-án elsőként adta le az ajánlásokat.

A polgármester ezt írta:

“Tisztelettel jelentem be, hogy tegnap a kerületért dolgozó szövetségünk minden egyes önkormányzati képviselőjelöltje, valamint a személyem is leadta az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – a XVIII. kerületben elsőként. Mindenkinek köszönöm a támogatását! Megszolgáljuk a bizalmat”.

Tíz éves a pestszentimrei utcabál

2019.08.23.

A pestszentimreieknek már a közeledő őszi tökfesztivál is eszükbe jutott, miközben rendkívül jól érezték magukat a Szent István-napi utcabálon a Sportkastély előtti parkolóban. A kenyérszentelés után volt itt zene, tánc, tűzijáték és jó hangulat. Immár tizedik éve az augusztus 20-i ünnep környékére teszi az imreiek egyik legnépszerűbb utcabálját az Együtt Pestszentimréért Egyesület.

Ughy Attila polgármester örömmel jött a rendezvényre, mert így láthatta, milyen népszerű lett az évek alatt az utcabál és elbeszélgethetett a pestszentimreiekkel. A helyi katolikus templom lelkésze, Miklós atya megszentelte az új kenyeret, amit aztán felszeletelve szétosztottak az ünneplők között.

A táncház után rázendített az imreiek egyik kedvenc együttese, a Chameleon, amely a kezdetek óta az utcabál fő zenekara, a tíz év alatt csupán tavaly nem ők adták a talpalávalót. Este 10-kor tűzijáték szakította meg a mulatozást, de a látvány mindenért kárpótolt. Még egy óráig szólhatott utána a vidám zene.

A Boney M. ámulatba ejtette a pestszentlőrincieket

2019.08.11.

Kitett magáért Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, egy igazi világsztárt, az eurodiszkó egyik legsikeresebb csapatát hívta meg fellépni az idén ötödik alkalommal megrendezett sörfesztiválra a Bókay-kertbe.

A Boney M. együttest 1976-ban egy nyugatnémet producer alapította négy olyan művésszel, akik karibi országokból származtak. A hetvenes–nyolcvanas években nagy sikerrel szerepelő csapat a későbbiekben többször cserélt tagokat, belőlük állt össze az a négyes, amely a Bókay-kertben lépett fel egy nagyon profi jazz-zenészekből álló zenekar kíséretében. Olyan dalaikat dúdolta a világ, mint a Sunny, a Rivers of Babylon, a Ma Baker vagy éppen a Rasputin. A fesztiválon minden nagy slágerük elhangzott.

Olyannyira hihetetlennek tűnt a kerületben, hogy a Boney M. jön hozzájuk, hogy sokan beugratásnak vették.

A kételyeket igyekezett eloszlatni Ughy Attila polgármester is, amikor a kezdés előtt nagyon röviden köszöntötte a közönséget és a fellépőket:

– Tudják, miért tartott ennyi ideig a soundcheck, vagyis az úgynevezett beállás? – tette fel a szónoki kérdést. – Mert sokan azt hitték, egy playback zenekar lép színpadra. Most mindenki láthatja, hogy nem így van. Nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!

A Boney M. sikere valóban meggyőzött mindenkit, fergeteges, emlékezetes estét varázsoltak a Bókay-kertbe.

Közbiztonság: Rendőrök, tűzoltók, polgárőrök kitüntetése

2019.07.19.

Rendőröket, tűzoltókat, katasztrófavédelmi szakembereket és polgárőröket tüntettek ki a „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” szervezet vezetői.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata „Közalapítvány a XVIII. kerület Közbiztonságáért” közalapítványa Szent György díjat, valamint Szent Flórián díjat és e kitüntetésekhez kapcsolódó jutalmakat, illetve elismerő okleveleket, valamint polgárőr tevékenységért elismerő okleveleket és jutalmakat adományozott a XVIII. kerületért végzett kiemelkedő munkáért, a rendért és biztonságért felelős testületek arra érdemes tagjainak.

Ughy Attila megköszönte azoknak a munkáját, akik azért dolgoznak, hogy a kerületiek biztonságban érezhessék magukat.

– Pestszentlőrinc-Pestszentimrén olyan közösségben élünk, ahol a polgáraink békében, nyugalomban élhetnek – emelte ki beszédében a polgármester. – Ennek az életnek a feltételeit olyan együttműködés adja, amire minden település büszke lenne. Az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a polgárőrség és egyéb szervezetek, mint például a mezőőrség, évek óta hatékonyan dolgoznak együtt. És nemcsak a rendvédelem, a biztonság területén, hanem a zöldterületek védelméért, az illegális szemétlerakás ellen is egyre sikeresebb munkát végzünk közösen.

A Szent György Díjat és a dicsérő okleveleket Ughy Attila polgármester, a kuratórium elnöke, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, a kuratórium alelnöke és Potyondi István alezredes, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság helyettes vezetője adta át.

Pestszentlőrincen kezdődött el a földutak leburkolása

2019.07.15.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata volt a legdinamikusabb a földutak leburkolására kiírt pályázatban foglalt kormányzati támogatás elnyerésére törekedve, ezért itt kezdődhetett el a Budapesti Útépítési Program kivitelezése. Az elkészült útszakasz ünnepélyes átadásán Tarlós István főpolgármester is jelen volt.

Konferencia a 170 éve meghalt Vasvári Pálról, a szabadságharc hőséről

2019.06.28.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a XVIII. kerületi önkormányzat és a Vasvári Egyesület közösen szervez konferenciát a szabadságharc hősének életéről, Vasvári Pálról július 3-án 10 órától a Hadtörténeti Múzeumban. A fővédnök Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Rajta kívül Ughy Attila polgármester köszönti a résztvevőket.

A civil szervezet fő feladatának tekinti az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban kiemelkedő Vasvári kultuszának ápolását. A hős halálának 170. évfordulója jó alkalomnak tűnt arra, hogy konferenciát rendezzenek az életútjáról.

„Tanáraink jövőt adnak az ifjaknak”

2019.06.16.

– Akiket most köszöntünk, és átadjuk nekik az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat, mind ilyen elhivatott és elkötelezett mesterek, akiknek ezért kifejezzük nagyrabecsülésünket – hangsúlyozta Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester azon az ünnepségen, amelyen ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt oklevelet szerző kerületi pedagógusok kaptak méltó elismerést.

Huszonhat tanár, tanító és óvodapedagógust ünnepeltek ezen a napon a Kondor Béla Közösségi Házban.

A polgármester aláhúzta továbbá, hogy a mesterré válás útja sosem könnyű. Aki erre az ösvényre lép, jól tudja ezt, sőt talán épp ezért választotta magának ezt az élethivatást, a gyermekek nevelését, a pedagógusi pályát.

Kilencven évesen is a munka az első

2019.04.25.

A kilencvenedik évében járó Karmazsin Jánosné művelődésszervező vehette át a Pro Urbe Pestszentlőrinc-Pestszentimre kitüntetést 53 évi munkája után Ughy Attila polgármestertől. A szakember a Pestszentimrei Közösségi Ház elődjének a vezetője volt hosszú időn keresztül, és a helyi közművelődés motorja a mai napig.

Hat éves kora óta él a kerületben. – Kispesten születtem, emlékezetes esztendőben: 1929-ben, a gazdasági válság első évében – meséli. – Nagyapám az első világháború sérültje volt, pénzbeli kártérítésre akkoriban nemigen számíthatott, de a frissen parcellázott Pestszentimrén sikerült egy kis telekhez jutnia és házat építenie.

Megjött a nyuszi az idősek otthonába is

2019.04.21.

Megérkezett a nyuszi az Alacskai Úti Idősek Otthonába is. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata ezúttal is igyekezett megköszönni az időseknek azokat az aktív éveket, amelyekkel hozzájárultak a városrész fejlődéséhez.

A 65 év feletti kerületi lakosok mintegy húszezer csomagot vehettek át az önkormányzat képviselőitől. A városrész vezetése az adventi élelmiszerosztás után húsvétkor is igyekszik megkönnyíteni az idősek ünnepi készülődését.

Jön! – Internetes fogadóóra Ughy Attilával

2019.03.29.

“Remek hangulatú, közvetlen és információgazdag beszélgetésre hívom Önöket újra – hamarosan itt van a következő polgármesteri fogadóóra! Várom Önöket szeretettel! Kérdésekre fel! :)”

Ezeket a cikkeket olvastad már?