Andris csak akkor sír, ha éhes

2019.01.18.

Gréts-Vrancsik András újév napján 2800 gramm súllyal és 47 centiméter hosszúsággal született, pontosan reggel fél nyolckor. Ő Pestszentlőrinc-Pestszentimre első idei új lakója. A városrész újszülöttjét Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester köszöntötte Kisasszonyfa utca egyik családi házában.

Anyukája elmondta az ünneplőknek, hogy András Nagyon jó és nyugodt baba. Csak akkor sír, ha éhes, vagy ha tele van a pelusa, de az éjszakákat már szinte végig alussza. Általában 4-5 órát alszik egyhuzamban. Andris az első gyermek a családban, de szülei szeretnék, hogy idővel majd legyen egy testvére is.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata 2015-ben indította el a babakelengye programját, melynek keretében minden, XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező újszülöttet a védőnői hálózat segítségével egy-egy kezdő babaápolási csomaggal látják el. Erre az akcióra jelenleg évente 7 millió forintot áldoz az önkormányzat.

Negyedik éve köszöntjük fel külön az adott év első pestszentlőrinc-pestszentimrei újszülöttjét. Az ilyenkor szokásos ajándékcsomagban a babaápoláshoz szükséges alapvető holmik találhatók – mondta Ughy Attila.

Ezeket a cikkeket olvastad már?