„Nekem Viki a királynő”

2017.06.20.

Ughy Attila is egyetérthet a címben idézett Facebook-bejegyzővel, hiszen a kerület polgármesterének csak helyi indulókért doboghat a szíve, bármilyen versenyről legyen is szó. A Miss World Hungary-nél pedig különösen.

Húszéves, és máris három nyelven beszél. De nem erre a legbüszkébb, hanem közvetlen, derűs személyiségére, ami szerinte eszköz arra, hogy az ember jót tegyen. A pestszerrntimrei Viczián Viktória (a képen balról az első hölgy) lett a Miss World Hungary első udvarhölgye.

Népes rajongótábor követte a televízióban és a közösségi médián keresztül egy fiatal pestszentimrei lány, Viczián Viktória (képünkön balra) küzdelmét. A mindössze húszéves hölgy komoly erőpróbának feszült neki: a Miss World Hungary legjobbja szeretett volna lenni. És ezt az eredményt el is érte. A hivatalos döntés szerint a június 18-i döntőben ő lett az első udvarhölgy, ami a második helyen végző versenyzőnek jár, de aki ismeri őt, tudja, okkal jegyezte meg egy rajongója hivatalos Facebook oldalán: „nekem Viki a királynő”.

– Mi mindig is pestszentimreiek voltunk. Születésem óta itt élek – mondta el a Városképnek az első udvarhölgy, aki az iskoláit is itt kezdte. Általánosba a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskolába járt, innen a Lőwey Klára Gimnáziumba felvételizett, majd a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója lett. Kérdésünkre, hogy a református iskolák világa hogyan egyeztethető össze a szépségiparéval, határozottan válaszolt:

– Vallásos emberként is lehet érvényesülni ebben a világban, erre éppen az én példám a bizonyíték – mondta. – A szüleim mindig arra tanítottak, és ezt az iskolai nevelés is megerősítette, hogy akkor élek helyesen, ha meg tudom őrizni a saját értékeimet. Ez fontos útravaló számomra, törekszem arra, hogy így legyen.

A szülők véleménye egyébként döntően befolyásolta Viki pályáját, nekik köszönheti azt is, hogy kedvet kapott a szépségversenyhez.

– Nagyon sokszor hallottam a szüleim dicséreteiben, hogy szép vagyok. Ez engem büszkeséggel töltött el, örülök, hogy ilyen biztatást kaptam – árulta el.

Ami pedig a néhány sorral fentebb említett értékeket illeti, bár Viki szorgalmas, határozott elképzelésekkel rendelkezik a jövőjére vonatkozólag, és három nyelvből van már vizsgája (angolból felső-, németből közép-, spanyolból alapfokú), nem ezekre az erényeire a legbüszkébb.

– Közvetlen természet vagyok, derűs alkat, és jól kommunikálok – beszélt önmagáról. – Kíváncsi vagyok az emberekre, nyitott vagyok, fontosnak tartom a kommunikációt, ezért törekszem minél több nyelv megtanulására is. Erre vagyok büszke. Azért, mert a közvetlenséget, a derűt jóra lehet használni. Ha szót tudunk egymással érteni, ha kíváncsiak vagyunk egymásra, abból remek dolgok születhetnek.

Az első udvarhölgyi eredménnyel több éves munka gyümölcse érett be. Viki 2015-ben szerzett már tapasztalatokat a Miss World Hungaryn, tavaly pedig elsősorban azért indult a Miss Balaton megmérettetésen, hogy az idei versenyre továbbiakat szerezzen. A kérdés: hogyan tovább?

– A rövid távú célom az, hogy a Miss Earth versenyen helyezést érjek el. Ez eddig magyar lánynak még nem sikerült. A középtávú tervek között természetesen az egyetem befejezése szerepel. Ami pedig a pályámat illeti: mindig is volt énekhangom, de ezen a versenyen nyílt lehetőségem arra, hogy ezt nagy közönség előtt is megmutassam. Vágyom az éneklésre, az énekesi feladatokra. És persze szívesen folytatom a modellkedést, érdekel a műsorvezetés és a színészet is. Szóval rengeteg minden vár még rám.

Ezeket a cikkeket olvastad már?