Életmentő készüléket kapott két XVIII. kerületi művelődési ház

2019.09.23.

Népszerű és igen látogatott közintézmények, mint a Kondor Béla és a Pestszentimrei Közösségi Házak egy-egy, az önkormányzat által adományozott életmentő készülékkel, defibrillátorral gazdagodtak.

Megújúlt a Kapocs utcai kiserdő: már természetközeli tanteremként is szolgál

2019.09.16.

Ezúttal a Kapocs utcai kiserdő újulhatott meg, méghozzá a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete és az önkormányzat együttműködésével.

Az ajánlásokat elsőként adták le

2019.08.28.

Ughy Attila polgármester

Készülődnek a választásokra Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzati képviselőjelöltjei is. Ughy Attila polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy ő és csapata augusztus 26-án elsőként adta le az ajánlásokat.

A polgármester ezt írta:

“Tisztelettel jelentem be, hogy tegnap a kerületért dolgozó szövetségünk minden egyes önkormányzati képviselőjelöltje, valamint a személyem is leadta az önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat – a XVIII. kerületben elsőként. Mindenkinek köszönöm a támogatását! Megszolgáljuk a bizalmat”.

Tanévkezdés – Ingyenes, minőségi füzeteket ad az önkormányzat

2018.08.28.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános iskoláinak mintegy 8700 alsó és felső tagozatos diákja idén is ingyenes füzetcsomagot kap a kerületi önkormányzattól a tanévkezdéshez. A városrész összesen 23 általános iskolájába szállítják ki családok számára anyagi könnyebbséget jelentő tanszereket. A lehetőség egyaránt érinti az állami és az egyházi intézmények tanulóit, így a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola, a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola diákjai is megkapják a füzeteket.

Mazsorett, zumba, kerámia – népszerű napközis táborok a Bókay-kertben

2018.07.30.

Nagyon népszerű az önkormányzat és a Csibész Család és Gyermekjóléti Szolgálat idei napközis táborsorozata is, amelyet már az ötvenes évek óta folyamatosan megrendezik a XVIII. kerületi Bókay-kertben.

Teljesen felújított önkormányzati lakások várják lakóikat

2018.03.07.

Fokozatosan újítja meg a lerobbant önkormányzati lakásokat Pestszentlőrinc-Pestszentimre. A hibákat kijavítják, s új burkolatokat is elhelyeznek. Tavaly a harmadik negyedévében több, a XVIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő lakás került át a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Vagyongazdálkodási Divíziójának szárnyai alá.

Példás helytállás: új elektromos autótöltők az ünnepekre

2018.01.19.

A városrész önkormányzat példás gyorsasággal szerelte fel azt a két

elektromos autó töltő berendezést, amely így Pestszentlőrinc-Pestszentimrén is szolgálhatja a zöldautók környezetkímélő üzemeltetését.

Ragyogó lett a Vilmos Endre Sportcsarnok

2017.09.16.

A Vilmos Endre Sportcsarnok teljes felújításából már csak a festés hiányzik, amire jövőre kerül sor.