Ferihegy – Megállapodás az éjszakai zajcsökkentésről

2019.03.25.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere örömmel számolt be Facebook oldalán, hogy kezdeményezése nyomán együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Ferihegy – Az éjszakai repülés tilalmának megvalósítása a cél

2019.02.26.

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere határozottan kiállt a kerületi lakosok érdekében a ferihegyi zaj csökkentéséért.

Ughy Attila: Az önkormányzat követeli a zajterhelés csökkentését!

2019.02.19.

A kormánnyal való párbeszéd elkezdődött a repülőtér forgalmával, zaj- és légszennyezésével kapcsolatban. A múlt héten összehívott megbeszélésen számos pontban léptünk előre, hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében Ughy Attila polgármester. Kijelentette, be kell vezetni az éjszakai időszakra vonatkozó EGYEDI ZAJTERHELÉS fogalmát a jelenleg érvényben lévő, egyenértékű zajterhelés helyett. Így ugyanis az éjszaka alatt előforduló legmagasabb, maximum értékű zajterhelést veszik majd alapul a számítások, és ehhez igazítják a mérések eredményét is.

Ennek érdekében Ughy Attila kezdeményezte a szabványos zajmérő készülékek kihelyezését az érintett XVIII. kerületi pontokon, akár az érintett lakosok bevonásával is. A zajterhelésben érintett szervezetek az európai hatóságok bevonásával megvizsgálják az eredeti, a XVIII. kerület lakói számára kedvezőbb, 2018. augusztus 16. előtti állapot visszaállításának lehetőségét, amennyiben az nem érinti hátrányosan a repülés biztonságát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?